Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální kinezioterapie 1 (KFA / SPKTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / SPKTA - Speciální kinezioterapie 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Pohybová léčba úrazů páteře (bez neurologického deficitu).Pohybová léčba po úrazech s imobilizací.Osteosyntézy. Amputace.Pohybová léčba při úrazech kostí a kloubů.Komplexní regionální bolestivý syndrom.Pohybová léčba u vertebrogenních algických syndromů.Pohybová léčba v chirurgii břicha a hrudníku.Pohybová léčba u vad končetin. Aseptické nekrózy.Kloubní náhrady a pohybová léčba.

Získané způsobilosti

Student využívá získané znalosti v rámci klinické praxe, student je schopen z probraných fyzioterapeutických postupů zvolit vhodnou metodu léčby a prakticky ji aplikovat.

Literatura

Vaňátková, Věra. (1994). Léčebná rehabilitace. Jinočany : H&H. Haladová, E. (1997). Léčebná tělesná výchova: cvičení. Brno: IDV SZP. Láník, V. (1987). Léčebná tělesná výchova II. Praha : Avicenum. Lánik. (1986). Liečebná telesná výchova 1. Kříž, V. (1986). Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha : Avicenum. Müller, J., & Müllerová, B. Stručný přehled léčebné tělesné výchovy v chirurgii, ortopedii a traumatologii. Brno:. Odborné časopisy ? Rehabilitace a fyzikální lékařství, Rehabilitácia. Porter, Stuart B. (2013). Tidy s physiotherapy. Edinburgh : Saunders Elsevier.

Požadavky

100% účast na cvičeních

Garant

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Rudolf DitmarMUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.