Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální kinezioterapie 4 (KFA / SPKTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / SPKTD - Speciální kinezioterapie 4, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Pohybová léčba u hypertenze a při obezitě.Pohybová léčba při diabetu.Pohybová léčba v gastroenterologii.Pohybová léčba u chorob periferních tepen, u chorob žilního systému.Pohybová léčba v gerontologii a u polymorbidních pacientů.Opakovací a diskusní seminář, volná témata dle aktuálních požadavků.

Získané způsobilosti

Student je schopen z probraných fyzioterapeutických postupů zvolit metodu léčby vhodnou pro danou diagnózu a prakticky ji aplikovat v klinické praxi.

Literatura

Kalvach, Z., Zadák, Z., Jirák, R. a kol. (2004). Geriatrie a gerontologie. Praha Grada. Topinková, Eva. (2005). Geriatrie pro praxi. Praha:Galén. Vaňátková, Věra. (1994). Léčebná rehabilitace. Jinočany : H&H. Láník, V. a kol. (1987). Léčebná tělesná výchova. Praha:Avicenum. Haladová, E. (1997). Léčebná tělesná výchova: cvičení. Brno: IDV SZP. Svačina, Štěpán. (2000). Obezita a diabetes. Praha : Maxdorf. Trávničková-Kittlerová, O., Hradil, V., & Vacek, J. (2004). Rehabilitace pacientů s onkologickou diagnózou. Praha: Triton. Votava, J. (2003). Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum. Copley, J. (2014). Neurorehabilitation of the upper limb across the lifespan. Chichester: Wiley-Blackwell. Odborné časopisy - Rehabilitace a Fyzikální lékařství, Rehabilitácia. Kučera, Miroslav. (1996). Pohyb v prevenci a terapii. Praha : Karolinum. Kopecký, J. et al. Rehabilitace po operaci prsu. Ostrava: Zdravotně sociální fakulta. (2013). Rehabilitation in movement disorders.

Požadavky

100% účast na cvičeních

Garant

doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.

Vyučující

MUDr. Rudolf DitmarMUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.