Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy kinezioterapie 1 (KFA / ZAKI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ZAKI1 - Základy kinezioterapie 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Úvod do kinezioterapie, kinezioterapie v léčebné rehabilitaci.Možnosti kinezioterapie a její metodické zásady.Fyziologie a kineziologie pohybu.Stavba cvičební jednotky.Reedukace síly. Reedukace rozsahu pohybu.Relaxace v kinezioterapii. Ovlivnění koordinace pohybu.Reedukace dechových funkcí.Kondiční kinezioterapie. Kinezioterapie při imobilizaci.Reedukace statických a lokomočních funkcí.Facilitační postupy v kinezioterapii.

Získané způsobilosti

Student využívá získané způsobilosti v rámci klinické praxe, student je schopen z naučených kinezioterapeutických postupů sestavit podrobně kinezioterapeutickou jednotku, modifikovat ji ke konkrétním situacím a podmínkám zdravotního stavu pacienta.

Literatura

Janda, V., Poláková, Z., Véle, F. (1966). Funkce hybného systému : fysiologie a patofysiologie hybnosti a kinesiologie z hlediska rehabilitace. Praha : Státní zdravotnické nakladatelství. Haladová, E. (1997). Léčebná tělesná výchova: cvičení. Brno: IDV SZP. Dvořák, R. (2007). Základy kinezioterapie. Olomouc: Univerzita Palackého. Kříž, V. (1986). Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha : Avicenum. Janda, V. (1982). Základy kliniky funkčních (neparetických) hybných poruch. Brno:Ústav pro další vzdělávání zdrav. pracovníků Brno.

Požadavky

100% účast na cvičeních, 80% úspěšnost při závěrečném testu, praktický zápočet

Garant

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Radmil Dvořák, Ph.D.