Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy EMG (KFA / ZEMG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ZEMG - Základy EMG, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní elektromyografická terminologie, příslušná obrazová dokumentace EMG záznamu. Problematika lokalizace léze, charakter postižení, typ postižení podle elektro-histopatologické korelace, stupeň a stadium - stáří postižení.2. Praktická demonstrace na EMG přístroji Keypoint (TM), výukový program, demonstrace normálních a patologických nálezů z databáze EMG laboratoře Železniční polikliniky v Olomouci.

Získané způsobilosti

Student zvládá interpretaci nálezů získaných elektromyografií a elektrofyziologickými metodami registrujícími a hodnotícími svalovou aktivitu a aktivitu periferního nervového systému. Je schopen podle těchto nálezů posuzovat efekt zvolených rehabilitačních postupů.

Literatura

Dufek, V. (1995). Elektromyografie. Brno: IDVPZ. Keller, O. (1997). Elektromyografie. Praha: Triton. Keller O. (1998). Obecná elektromyografie. Praha: Triton. Kadaňka, Z. a kol. (1994). Praktická elektromyografie. Brno: IDVPZ.

Požadavky

100% účast na seminářích

Garant

MUDr. Jiří David