Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy kineziologie a vyš. metod 2 (KFA / ZKVM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ZKVM2 - Základy kineziologie a vyš. metod 2, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do svalového testu2. Základní principy testování svalů, ST horní končetiny 1.3. ST horní končetiny 24. Úvod do kineziologie nohy5. ST dolní končetiny 16. ST dolní končetiny 27. Úvod do kineziologie kolenního a kyčelního kloubu8. ST hlavy a trupu9. ST praktická zkouška10. Úvod do kineziologie krční páteře a ramenního pletence11. Topografická palpace a základní vyšetření nohy a hlezna12. Topografická palpace a základní vyšetření kolena, kyčle a pánve13. Úvod do kineziologie loketního a zápěstního kloubu a ruky14. Topografická palpace a základní vyšetření hlavy, krku a ramenního pletence15. Topografická palpace a základní vyšetření lokte, zápěstí a ruky16. Úvod do kineziologie trupu17. Topografická palpace a základní vyšetření trupu

Získané způsobilosti

Student je schopen vyšetřit pacienta s použitím indikované vyšetřovací metody a na základě toho posoudit jeho stav.

Literatura

Janda, V., & Pavlů, D. (1993). Goniometrie. Brno: IDVPZ. Lewit, K. (1990). Manuální medicína v rámci léčebné rehabilitace. Praha: Nadas. Kendall, F.P. (1993). Muscles, testing and functions. Fourth Edition. Baltimore: Williams and Wilkins. Vařeka, I., Vařeková R. (1995). Přehled klinických metod vyšetření stoje a funkční testy páteře. Olomouc: Vydavatelství UP. Vařeka, I. (1997). Vyšetření pohybového systému. Olomouc:FTK UP. Janda, V. (1982). Základy kliniky funkčních (neparetických) hybných poruch. Brno: IDPV.

Požadavky

100% účast na cvičeních, zápočet z ZKVM1

Garant

PhDr. Petr Uhlíř, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr Uhlíř, Ph.D.