Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy vědecké práce (KFA / ZVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFA / ZVP - Základy vědecké práce, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:Metody experimentální, metody observační.Metodologie klinického výzkumu.Publikační manuál FTK UP Olomouc.Knihovnické systémy, databáze (práce s databázemi).Základy statistiky a práce se statistickým software (škály, variabilita a normálnost dat).Příklady vyhledávání odborných článků, konzultace postupu při zadávání a tvorbě diplomových prací.Etika v praxi a výzkumu, etický kodex fyzioterapeutů.

Získané způsobilosti

Student je schopen vyhledávat v odborných databázích a je schopen rešeršní práce na zvolené téma. Na základě získaných vědomostí dokáže ohodnotit kvalitu důkazu v odborné publikaci. Je seznámen s problematikou informovaného souhlasu a etiky vědeckého výzkumu.

Literatura

Meško, D., Katuščák, D., Findra, J. a kol. (2006). Akademická příručka. Osveta Martin. Hendl, J. (2012). Kvalitativní výzkum: základní teorie, metody a aplikace. Praha: Portál. Munzarová, M. (2005). Lékařský výzkum a etika. Praha: Grada Publishing. Hendl, J. (2006). Přehled statistických metod zpracování dat: analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál. Silverman, D. (2005). Ako robiť kvalitatívny výskum. Bratislava: Pegas. Frömel, K., Bokůvka, J., Měkota, K. (1992). Diplomová práce. Olomouc:VUP. (2012). Evidence based physical therapy. Greenhalgh, T. (2003). Jak pracovat s vědeckou publikací. Praha: Grada. Selye, H. (1975). K záhadám lékařské vědy. Orbis. Frömel, K. (2002). Kompendium psaní a publikování v kinantropologii. Olomouc: Univerzita Palackého. Kasal, P., Svačina, Š. a kol. (1998). Lékařská informatika. Praha: Karolinum. Hejtmánek, M. (1998). Metodologické principy biologických věd. Olomouc:VUP. Kubálek, I. (1998). Obecná metodologie klinického výzkumu a praxe. Votobia. Kubátová, H. (2007). Od abstraktu do závěrečné práce. Frömel, K., & Vaverka,F. (1998). Publikační manuál Fakulty tělesné kultury. Olomouc: Vydavatelství UP. Janout, V. (1995). Základy epidemiologie. Olomouc: Vydavatelství UP. Bajgár a kol. (1980). Základy vědecké práce v medicíně. Martin:Osveta.

Požadavky

zpracování prezentace vybraného tématu z naší či zahraniční literatury

Garant

doc. MUDr. Michal Mayer, CSc.

Vyučující

PhDr. David Smékal, Ph.D.Mgr. Eva Vingrálková, Ph.D.PhDr. David Smékal, Ph.D.