Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reflexní techniky (KPK / KRET1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPK / KRET1 - Reflexní techniky, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:1. Energetické dráhy - meridiány.2. Technika základní sestavy Shiatsu pro dospělé.3. Technika základní sestavy Shiatsu pro děti.Témata seminářů:1. Historie reflexních technik, tradice a holistických technik.2. Základní popis energetických drah - meridiánů.3. Nácvik základní sestavy Shiatsu masáže - poloha na břiše - meridán močového měchýře a žlučníku.4. Nácvik základní sestavy - poloha na boku - meridián žlučníku.5. Nácvik základní sestavy - poloha na břiše - meridiány horních končetin.6. Nácvik základní sestavy - poloha na zádech - meridiány - meridiány sleziny a slinivky, jater, ledvin a žaludku.7. Nácvik základní sestavy - práce vsedě.8. Nácvik základní sestavy - poloha na zádech - masáž šíje a obličeje.9. Význam pasivního strečinku, nácvik thajského pasivního strečinku.10. Reflexologie obličeje.11. Opakování sestav.12. Opakování sestav.13. Opakování sestav.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít reflexní techniky vycházející ze Shiatsu a thajských masáží. Samostatně pozoruje a experimentuje, získané výsledky porovnává, kriticky posuzuje a vyvozuje z nich závěry.

Literatura

Riegerová, J. Regenerační a sportovní masáže. Olomouc : Univerzita Palackého, 2002. ISBN 80-244-0432-X.Riegerová, J. Rekondiční a sportovní masáže. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. ISBN 978-80-244-1661-8.

Požadavky

75% docházka, aktivní účast, technické zvládnutí sestav.

Garant

prof. RNDr. Jarmila Riegerová, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jarmila Riegerová, CSc.prof. RNDr. Jarmila Riegerová, CSc.