Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reflexní techniky 1 (KPK / KRTE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPK / KRTE1 - Reflexní techniky 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:1. Energetické dráhy - meridiány.2. Technika základní sestavy Shiatsu pro dospělé.3. Technika základní sestavy Shiatsu pro děti.Témata seminářů:1. Historie reflexních technik, tradice a holistický přístup k zachování zdraví.2. Základní popis energetických drah - meridiánů.3. Nácvik základní sestavy Shiatsu masáže - poloha na břiše - meridán močového měchýře a žlučníku.4. Nácvik základní sestavy - poloha na boku - meridián žlučníku.5. Nácvik základní sestavy - poloha na břiše - meridiány horních končetin.6. Nácvik základní sestavy - poloha na zádech - meridiány - meridiány sleziny a slinivky, jater, ledvin a žaludku.7. Nácvik základní sestavy - práce vsedě.8. Nácvik základní sestavy - poloha na zádech - masáž šíje a obličeje.9. Význam pasivního strečinku, nácvik thajského pasivního strečinku.10. Reflexologie obličeje.11. Opakování jednotlivých sestav, začlenění prvků pasivního strečinku.12. Opakování sestav.13. Opakování sestav.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít reflexní techniky vycházející ze Shiatsu a thajských masáží. Zvládá samostatně jednotlivé sestavy a prvky pasivního strečinku.

Literatura

Riegerová, J. Regenerační a sportovní masáže. Olomouc : Univerzita Palackého, 2002. ISBN 80-244-0432-X.

Požadavky

75% docházka, aktivní účast, technické zvládnutí sestav.

Garant

prof. RNDr. Jarmila Riegerová, CSc.