Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy PC (KPK / KZPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPK / KZPC - Základy PC, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- hardware a software, softwarové licence- počítačové viry, spyware- spam, hoax, řetězové maily- hesla- phishing, pharming, SCAM 419- operační systémy obecně, podrobněji pak MS Windows- údržba a konfigurace operačního systému (registry, defragmentace, ...)- zálohování dat- práce se soubory a složkami- kancelářský balík MS Office

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu student získává dovednosti a znalosti k praktickému využití osobního počítače, mezi něž hlavně patří:- konfigurace a optimalizace operačního systému na uživatelské úrovni- zabezpečení počítače proti případnému zneužití (včetně preventivních zásad práce samotného uživatele)- základní operace se soubory a složkami- používání základních programů kancelářského balíku MS Office (Word, Excel, PowerPoint)

Literatura

Scambray, J., Kurtz, G., & McClure, S. (2007). Hacking bez záhad. Praha: Grada. Kocman, R., & Lohniský, J. (2005). Jak se bránit virům, spamu a spyware. Brno : Computer Press. Klement, M. (2005). Microsoft Windows XP a Microsoft Office XP. Olomouc: UP. Bott, E., & Seichert, C. (2002). Mistrovství v Microsoft Windows XP. Praha: Computer Press. Procházka, D. (2011). Nebojte se počítače - pro Windows 7 a Office 2010. Praha: Grada. Pecinovský, J., & Pecinovský, R. (2011). Office 2010: podrobný průvodce. Praha: Grada. Pecinovský, J. (2010). Windows 7. Praha: Grada. Cafourek, B. (2010). Windows 7. Praha : Grada.

Požadavky

- 50% účast na výuce - v případě jedné absence vypracování seminární práce na zadané téma z probírané problematiky- závěrečné ústní přezkoušení (formou dialogu) z probírané látky

Garant

Mgr. Jiří Novotný

Vyučující

Mgr. Jiří Novotný