Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neurologie (KPK / NEURO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPK / NEURO - Neurologie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:1. Hlavní neurologické syndromy2. Neurologické vyšetření3. Úrazová onemocnění hlavy a páteře4. Cévní onemocnění nervové soustavy5. Zánětlivá onemocnění nervové soustavy6. Degenerativní onemocnění nervové soustavy7. Záchvatovitá onemocnění nerovové soustavyTémata přednášek (seminářů):1. Anatomie, fyziologie a patofyziologie nervové soustavy2. Hlavní neurologické syndromy3. Neurologické vyšetření4. Úrazová onemocnění hlavy a páteře5. Cévní onemocnění nerovové soustavy6. Zánětlivá onemocnění nerovové soustavy7. Degenerativní onemocnění nerovové soustavy8. Onemocnění periferních nervů9. Dětská neurologie10. Dětská mozková obrna11. Vývojové anomálie CNS

Získané způsobilosti

Student je obeznámen s nejčastějšími neurologickými nemocemi a syndromy vyskytující se u osob s mentálním nebo fyzickým postižením.

Literatura

Nevšímalová, S. Neurologie. Praha: Galén, 2002. Krhut, J. a kol. Neurologie. Galén: Praha, 2005. Kolektiv autorů. Neurologie. Praha: Triton, 2003. ISBN 8072544314.Lesný, I., Špitz. Neurologie a psychiatrie pro speciální pedagogy. SNP: Praha, 1989. Gutvirth, J. Základy dětského lékařství pro speciální pedagogy. SNP: Praha, 1980.

Požadavky

70% docházka

Garant

MUDr. Renata Vařeková, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Renata Vařeková, Ph.D.