Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotník pobytových akcí (KPK / ZAZPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPK / ZAZPE - Zdravotník pobytových akcí, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:1. Znalosti o ČČK2. Zdravotnická dokumentace3. Práva a povinnosti zdravotníků4. Hygiena a epidemiologieTémata přednášek:1. Znalost O ČČK, Ženevské dohody2. Základy zdravotnické dokumentace3. Vedení zdravotního deníku4. Vybavení lékárničky pro zotavovací akce5. Práva a povinnosti zdravotníka pro zotavovací akce6. Vybavení ošetřovny, zdravotnický filtr7. Hygiena a epidemiologie (osobní hygiena, denní režim)8. Hygiena výživy, odstraňování odpadních látek9. Hygiena dopravy a cestování10. Prevence šíření nákazy11. Nejčastější alimentární nákazy12. Nákazy vzdušnou cestou, kontaktní nákazy

Získané způsobilosti

Po ukončení předmětu a vložení zkoušky na ČČK může vykonávat funkci zdravotníka.

Literatura

Ertlová, F. Přednemocniční neodkladná péče. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2003. ISBN 80-7013-379-1.Štorek, J. Dobrovolná sestra. Praha: Esprit, 1993. Scheinarová, A. První pomoc. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004. ISBN 802440849X.Kolektiv autorů. Zdravotník zotavovacích akcí. Praha: Úřad ČČK, 2002. ISBN 80-239-2047-2.

Požadavky

70 % docházka, zápočtový test.

Garant

MUDr. Renata Vařeková, Ph.D.