Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a legislativa podnikání (KRL / KELP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KELP - Ekonomika a legislativa podnikání, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení ekonomikyŽivnostenské podnikáníKorporace - spolek, fundace, ústav - dle NOZObchodní korporace podle ZOKOsobní společnostiKapitálové společnostiDružstvo (bytové, sociální, ostatní)Sdružení, tichý společníkÚpadek firmy a jeho řešení - firemní a osobní bankrotDaňová soustavaPracovní právo - ustanovení spojené s PP/PS a Dohody konané mimo prac.poměr

Získané způsobilosti

Schopnost vyřízení si živnostenského oprávněníZnalost základních právních předisů nezbytně nutných k založení firmy a zahájení podnikání.Znalost základních věcí souvisejících s uzavřením pracovní smlouvy nebo DPP, DPČ.Přehled v daňovém systému ČR.

Literatura

Lasák, J., & Havel, B. (2011). Kompendium korporačního práva. Praha: C.H. Beck. Občanský zákoník. Veber, J., & Srpová, J. (2008). Podnikání malé a střední firmy. Praha: Grada. Schwartzhoffová, E. (2010). Podnikání v rekreologii. Olomouc: Univerzita Palackého. Salachová, B. (2008). Právo v podnikání. Ostrava: Key Publishing. Zákon o obchodních korporacích. Zákoník práce. Živnostenský zákon.

Požadavky

Účast na minimálně jedné přímé výuce.Úspěšné absolvování zápočtového testu- tři termíny budou postupně vypsány ve stagu.

Garant

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.