Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pobytu v zimní přírodě 2 - sjezd (KRL / KKPZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KKPZ2 - Kurz pobytu v zimní přírodě 2 - sjezd, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Praktická a teoretická výuka techniky a didaktiky běhu na lyžích, sjíždění a zatáčení.2. Osvojení si metodické řady, didaktických postupů při výuce lyžování.3. Lyžařská technologie.4. Organizace lyžařských kurzů.5. Bezpečnost při výuce a pobytu v zimní horské přírodě.6. Komunikační specifika při výuce lyžování.7. Výuka dětí.8. Aplikace herních postupů při výuce lyžování.

Získané způsobilosti

Student si prohloubil dovednosti ve sjezdovém lyžování a běhu na lyžích.Student si osvojil metodickou řadu a didaktický postup při výuce lyžování a je schopen ji aplikovat v praxi.Student má předpoklady k úspěšné práci lyžařského instruktora.Student zná organizační a bezpečnostní zvláštnosti pobytu v zimní přírodě.Student rozumí sjezdovém lyžování a běhu na lyžích v širších souvislostech.

Literatura

Drahoňovský, R., & Novák, O. (2011). Lyžování: metodika výuky sjezdového lyžování. Špindlerův Mlýn: Asociace profesionálních učitelů lyžování a lyžařských škol. http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=0117585Bičovská, J., Hoffmannová, J., & Rozsypal, R. (2010). Významné markery v kariérní dráze lyžařských instruktorů v Rakousku. Dvořák, F. et al. (1992). Běh na lyžích. Praha: Olympia. Soukup, J. (1991). Lyžování podle alpských lyžařských škol. Praha: Olympia. Štumbauer, J., & Vobr, R. (2005). Moderní lyžování. České Budějovice: Kopp. Psotová, D., Příbramský, M., et al. (2006). Sjíždění a zatáčení na lyžích. Praha: Karolinum. Kovařík, V. (1991). Teorie a didaktika lyžování. Brno: Masarykova univerzita. Fry, J. (2010). The story of modern skiing. Hanover: University Press of New England. Strobl, K., & Bedřich, L. (1999). Učíme lyžovat: sjezdové lyžování z aspektu aktuálních poznatků z oblasti teorie a praxe : učební texty pro studenty tělesné výchovy a cvičitele lyžování. Olomouc: UP. Gnad, T. (2008). Základy teorie lyžování a snowboardingu. Praha: Karolinum.

Požadavky

Odpovídající úroveň techniky jízdy na sjezdových a běžeckých lyžích, úroveň praktických metodických výstupů , projekt a jeho realizace, prokázání vědomostí z oblasti techniky, metodiky a didaktiky nácviků a výuky daných dovedností a řízení volného času na horách v závěrečném kolokviu (ve světovém jazyce). Předmět vyžaduje absolvování těchto předmětů KVYPOP (Výchova a pobyt v přírodě), KKPZP1 (Kurz pobytu v zimní přírodě 1).

Garant

PhDr. Jana Hoffmannová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Hoffmannová, Ph.D.Mgr. Rudolf RozsypalMgr. Luděk Šebek, Ph.D.