Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunální rekreace a urbanistika (KRL / KLNIR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KLNIR - Komunální rekreace a urbanistika, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět si klade za cíl uvést studenty do problematiky státní, regionální a komunální politiky v oblasti řízení volného času z různých pohledů.Obsah bude v blocích představovat stěžejní témata předmětu:1. základní pojmy, cíle a úkoly z oblasti komunální rekreace, celkové vsazení do systému2. fungování samosprávy v oblasti územního plánování a rozvoje pro volnočasové aktivity (obec- odbory)3. strategické dokumenty a plánování na úrovni obce, koncepce, zdravá města4. infrastruktura a podmínky prostředí pro komunální rekreaci (GIS)5. výzkum pohybové aktivity v podmínkách prostředí a jeho vliv na vytváření politik

Získané způsobilosti

Po absolvovaní tohoto předmětu by student měl být schopen:Porozumění a práce s pojmy: komunální rekreace, obec, komunita, státní správa, samospráva, veřejný sektor, podpora pohybové aktivity, urbanizace, suburbanizace, urbanistika, strategické a územní plánování, výzkum ve volnočasových aktivitách.Porozumět východiskům pro koncipování komunální rekreace.Pochopit roli a význam komunální rekreace ve společnosti v souvislosti s politickým řízením na úrovní České republiky.

Literatura

Provazníková, R. Financování měst, obcí a regionů. Praha: Grada., 2007. Strategy Unit. Game Plan: a strategy for delivering Government?s sport and physical activity objectives. London: Author. , 2002. Dohnal, T. Koncepce a metodika systému komunální rekreace na úrovni obce. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého., 2002. ISBN 80-244-0492-3.Ammons, D.N. Municipal Benchmarks: Assesing local performance and establishing community standard. Australia: Author. , 2001. Flemr, L. et al. Prostorové podmínky pro podporu aktivního životního stylu současné populace. Praha: Karolinum, 2010. Roubíček, V. Úvod do demografie. Praha: Codex Bohemia, 1997. Dohnal, T., Hobza. V. et al. Vybrané kapitoly z komunální rekreace. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého., 2007. Suburbanizace. www.suburbanizace.cz.

Požadavky

Student:- Aktivní příprava na každou hodinu (za předpokladu, že bude dopředu dané téma)- Min. 80% část ve výuce- Vypracování seminárního úkolu- Vytvoření případové studie zaměřené na problematiku řízení volného času na konkrétních příkladech(budou zadány ve výuce)

Garant

doc. Mgr. Josef Mitáš, Ph.D.