Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manag. cestovních kanceláří a agentur (KRL / KMACK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KMACK - Manag. cestovních kanceláří a agentur, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zprostředkovatelské a informační služby v cestovním ruchu.Cestovní kancelář a cestovní agentura. Podmínky zřízení a provozování.Management a provoz cestovní kanceláře /agentury - nabídka produktů CR a služeb - exkurze.Zájezd - defininice a klasifikace zájezdů a pobytů.Cestovní smlouva, její náležitosti dle Zákona o některých podmínkách podnikání v CR.Služby turistických informačních center, jejich certifikace a řízení provozu TIC.Ostatní služby CR - finanční,směnárenské, vízové, pasové, celní, cestovní pojištění .Doplňkové služby CR - rekreační, sportovní, lázeňské, wellness, animační a kulturní.

Získané způsobilosti

Schopnost rozlišit mezi cestovní kanceláří a agenturou.Znalost náležitostí cestovní smlouvy.Schopnost rozlišení mezi třemi kategoriemi turistických informačních center.Schopnost samostatně si zařídit doplňkové služby cestovního ruchu.

Literatura

Palatková, M. (2009). Cestovní kancelář a agentura, zájezdová činnost. Praha. Sysel, J. (2010). Cestovní kancelář, cestovní agentura a informační středisko v cestovním ruchu. Praha: Vysoká škola hotelová. Petr, F. (1929). Olejomalba a enkaustika. Praha: Peometheus. Orieška, J. (2010). Služby v cestovním ruchu. V Praze: Idea servis.

Požadavky

Podmínkou připuštění studenta ke kolokviu je:1)Účast na minimálně jedné výuce.V případě, že student nebyl ani na jedné z přímých výuk, dle rozvrhu konzultací, nemá nárok na udělení zápočtu a musí si předmět zapsat znovu.2)Vyhledání odborného cizojazyčného článku odborného časopisu,např. přes databázi LeisuretourismVytištěný článek je potřeba odevzdat nejpozději před kolokviem. Na něm proběhne diskuse o jeho obsahu.Otázky ke kolokviu:1. Služby v CR a jejich specifika2. Stravovací služby3. Ubytovací služby4. Koncepty a řetězce v ubytování a stravování5. Hodnocení kvality služeb v CR6. Doprava - silniční, železniční, alternativní a doprava v klidu7. Doprava - vodní a letecká8. Zprostředkovatelské a informační služby - CK a CA, TIC9. Zájezd a pobyt, cestovní smlouva10. Ostatní služby

Garant

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.