Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská praxe (KRL / KMAPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KMAPR - Manažerská praxe, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu výkonu odborné praxe by měl student uplatnit znalosti, které získal při studiu na vysoké škole. Základním rysem je hluboký zájem o profesi, podmíněný především vnitřní orientací na pohybovou činnost a péči o lidi, výborné organizační schopnosti, celková kultivovanost, dobrá úroveň osobního vystupování a komunikace, obecně kulturní orientace a dokonalé zvládnutí teoretických i praktických předpokladů. Odborná praxe umožňuje studentům seznámit se s uplatňováním teoretických zásad řízení a organizace sportu při realizaci nejrůznějších akcí. Student se podílí na organizaci a řízení. Vykonává praxi na vyšší organizační funkci, například jako manažer, programový vedoucí, vedoucí projektu. Praxi si může najít sám student, může být ale také osloven přímo organizací. Aktivita studenta při zajišťování organizace pro vlastní odbornou praxi je nezastupitelná - vždyť tato organizace může být jeho budoucím zaměstnavatelem. Pokud se studentovi nepodaří najít vhodné pracoviště, vykoná tuto praxi v organizaci vytypované v součinnosti se školou. Manažerská praxe bude monitorována, konzultována a hodnocena:1. Úvodní informace - význam praxe, cíl předmětu, průběh manažerské praxe, možnosti získání praxe.2. Student zajistí podpis dokumentů v organizaci, kde bude praxi vykonávat.3. Kontrolní setkání (řešení problémů).4. Konzultace v průběhu praxe - řešení praktických problémů pod vedením garanta odborné praxe.5. Student sbírá podklady pro projekt a průběžně na něm pracuje.6. Na závěr praxe organizace písemně ohodnotí studenta.7. Prezentace praktického projektu, který student řešil.8. Závěrečné shrnutí - přínosy a zápory absolvované praxe.

Literatura

Lojda,J.:. Manažerské dovednosti, GradaPublishing,a.s., Praha, 2011. Kovacs, J. Manažerské dovednosti, Ostrava VŠB, TU Ostrava.

Požadavky

Vypracování projektu Příprava a prezentace projektu a jeho otestování Vyplnění záznamu z praxe

Garant

Mgr. Jiří Skoumal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Skoumal, Ph.D.Mgr. Jiří Skoumal, Ph.D.