Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management I. (KRL / KMGM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KMGM1 - Management I., Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formou přednášek a řešením případových studií jsou rozvíjeny znalosti získané v bakalářském studiu. Součástí předmětu je i výklad aktuálních manažerských témat, jakými jsou řízení změn, procesní řízení, krizové řízení a řízení s využitím moderních technologií. Předmět zahrnuje teoretickou a praktickou průpravu projektovými mechanismy v oblasti sportu. V rámci seminářů budou studenti seznámeni se strategickými dokumenty a nástroji rozvoje sportu na úrovni České republiky, Evropské unie a jednotlivých regionů. Dále si osvojí praktické aspekty přípravy a řízení rozvojových projektů v oblasti sportu. Posluchači se na základě případových studií naučí systematicky budovat pozitivní identitu firmy a aplikovat moderní přístupy k řízení sportovních institucí.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování studenti budou lépe rozumět: - příčinám a důsledkům změn pro firmu, - logice procesního přístupu, - principům managementu rizika,-významu řízení znalostí, - soudobému pojetí identity firmy, - rozdílu mezi tradičními a moderními přístupy k hodnocení výkonnosti firem Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni: - popsat hlavní strategické dokumenty a podpůrné nástroje v oblasti sportu,- vysvětlit souvislosti mezi strategickými dokumenty a rozvojem sportu v ČR, - formulovat rozvojové záměry ve sportu,- posuzovat dotační příležitosti ze zdrojů ČR a EU směřující do oblasti sportu.

Literatura

Daft, R. L. Management. Manson, 2011. Donelly, J. H., Gibson, J. L., Ivancevich, J. M. Management. Praha, Computer Press, 2000. Čáslavová, E. Management a marketing sportu. Praha: Olympia, 2009. ISBN 978-80-7376-150-9.J. Veber a kol. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce. Veber, J. a kol. Management: Základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. Management Press, Praha, 2009. Keřkovský, M., Vykypěl, O. Strategické řízení. Praha, C. H. Beck, 2002. Hammel, G. What Matters Now. San Francisco, Jossey-Bass, 2012.

Požadavky

Studium případových studií z distanční opory - E-Learning (viz LMS Unifor). 6 individuálních krátkých úkolů prověřujících klíčové znalosti. Kontrola vypracovaných úkolů v LMS Unifor; hodnocení bodovou škálou A-F (individuální komunikace).

Garant

doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslava Kubátová, Ph.D.Mgr. Jiří Skoumal, Ph.D.