Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 1 (KRL / KMTMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KMTMT - Matematika 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Matematická logika (konstanta, proměnná, výrok, operace s výroky).2. Množiny, funkce (množina, operace s množinami, funkce).3. Reálná čísla (racionální a iracionální čísla, absolutní hodnota, rovnice a nerovnice s absolutními hodnotami).4. Komplexní čísla (operace s komplexními čísly, Moivreův vzorec, odmocnina komplexního čísla).5. Algoritmizace matematických úloh (charakterizace pojmu matematické úlohy a algoritmu).6. Kombinatorika (variace, permutace a kombinace - kombinatorické úlohy, binomická věta).7. Funkce jedné reálné proměnné (definice, operace s funkcemi, vlastnosti funkcí, složená funkce, inverzní funkce).8. Elementární funkce (vlastnosti všech elementárních funkcí na středoškolské úrovni - konstantní, mocninná, racionální, exponenciální, logaritmická funkce, goniometrické a cyklometrické funkce).9. Limita a spojitost (limita funkce v bodě, vlastnosti limit, důležité limity, výpočet limit, nevlastní limita, vlastnosti spojitých funkcí).10. Derivace (derivace - geometrická a fyzikální interpretace, derivace elementárních funkcí, L´Hospitalovo pravidlo).11. Diferenciál (diferenciál - geometrická interpretace, aplikace diferenciálu pro určování přibližných hodnot funkcí).12. Průběh funkce (vyšetření průběhu funkce).

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí. Po absolvování student aktivně porozumí základním matematickým pojmům a teorii diferenciálního počtu funkcí jedné proměnné. Bude schopen aplikovat teoretické poznatky na řešení příkladů.

Literatura

Brabec, J., Martan, F., Rozenský, Z. Matematická analýza 1. Praha: SNTL, 1989. Kubát, J. Sbírka úloh z matematiky pro přípravu k maturitní zkoušce a k přijímacím zkouškám na VŠ. Praha: Victoria Publishing, 1993. Mezník, I. Matematika 1. Brno: Fakulta podnikatelská VUT, 1995. Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Praha: Prometheus, 1995.

Požadavky

Účast ve cvičení.Úspěšné absolvování zápočtového testu.

Garant

RNDr. Pavel Horváth, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Horváth, Ph.D.RNDr. Pavel Horváth, Ph.D.