Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pobytu v letní přírodě 1 City Bound (KRL / KPLP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KPLP1 - Kurz pobytu v letní přírodě 1 City Bound, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student se v rámci osobního prožitku seznámí se základními postupy v řazení, uvádění, realizaci a reflexi známých i nových programových bloků a sekvencí.Osvojí si základní dovednosti jako reflektivní ohlížení a vytváření nových významových vazeb vzhledem k širšímu smyslu prožitku či poskytování a přijímání zpětné vazby, potřebné pro efektivní skupinové učení.V široké škále a pestrosti výzev, které program kurzu před jednotlivce i skupinu klade je zakotven předpoklad pro zážitek aktivního učení jako smysluplné reakce při konfrontaci s nejistotou či neznámem.Specifičnost mezinárodního kurzu KPLP1 City Bound pak spočívá v adaptaci a přenesení postupů, metod a forem výchovy v přírodě či dobrodružné výchovy do urbanistického prostředí a v inovativním hledání nových programových prvků a variací v odpovědi na nové podněty.

Získané způsobilosti

Kritické myšleníSchopnost syntézy poznatkůSchopnost praktické aplikace teoretických poznatků

Literatura

Holec, o: a kol.: Instruktorský slabikář, PŠL Lipnice, 1994. Hrkal, J., Hanuš, R. a kol.: Zlatý fond her II, Portál, Praha,1998. Hora, P. et al. Prázdniny se šlehačkou: malá instruktorská čítanka. Praha: Mladá fronta, 1984. Zounková, D. Zlatý fond her III: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-198-3.

Požadavky

Aktivní účast, seminární práce.VYPOP

Garant

Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.