Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové režimy (KRL / KPORZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KPORZ - Pohybové režimy, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na praktickou aplikaci teoretických poznatků z oblasti fyziologie zátěže a podpory zdraví při vybraných, konkrétních pohybových aktivitách. Je sledován význam a využitelnost jednotlivých pohybových aktivit v komplexních pohybových programech zaměřených na zlepšování kondice a zdraví.

Získané způsobilosti

Pracovat s dostupnými typy motitoru srdeční frekvence v základních potřebných režimechZpracovat získané záznamy na PC, využít specializovaný software pro jejich hodnocení a analýzuVyužít monitorování intenzity zatížení pro hodnocení průběhu vybraných PAAnalyzovat získané informace pomocí monitorování SF a subjektivního zatížení

Literatura

Stejskal,P., Hejnová,J. Preskripce intenzity zatížení v programu kontinuální tělesné zátěže. Ainsworth, B. E., Haskell, W.L., et al. Compendium of physical activities: An update of activity codes and MET intesities. Medicine and science in sports and exercise. Indianopolis: Lippincott Williams & Wilkins, 2000. Haskell, W. L., Lee, I., et al. Physical activity and public health: Updated recommendation for adults from the American College of Sports Medicine and the American Heart Association. Medicine and science in sports and exercise. Indianopolis: Lippincott Williams & Wilkins, 2007. Stejskal,P., Hejnová,J. Praktické problémy preskripce intenzity zatížení v rámci programu tělesné aktivity.

Požadavky

Sestavení individualizovaného programu PA. Praktické monitorování intenzity zatížení.

Garant

PhDr. Dr. Martin Sigmund, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Dr. Martin Sigmund, Ph.D.PhDr. Dr. Martin Sigmund, Ph.D.