Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná výchova (KRL / KVYTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / KVYTV - Výtvarná výchova, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sebezkušenostní program. Studenti absolvují nejrůznější typy výtvarných programů užívající různé druhy výtvarného materiálu (uhel, hlína, pastely, tužky, barvy...) v kombinaci se zpětnou vazbou na prožitou zkušenost a diskusí o využitelnosti jednotlivých programů v praxi.Jednotlivé workshopy budou zaměřeny na typově známé druhy/ bloky aktivit užívaných na zážitkově-pedagogických kurzech (seznámení,icebreakers, komunikace, spolupráce, zpětná vazba...). Studenti budou mít možnost náhlednout na jejich jiný způsob realizace a uvádění (a to pomocí využití výtvarných technik).

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni aktivně využívat(uvádět a realizovat) ůznorodé výtvarné techniky na zážitkově-pedagogických kurzech a dalších akcí zaměřených na rozvoj osobnosti člověka s důrazem ana zpětnou vazbu

Literatura

Slavík, J. Umění zážitku, zážitek umění I. díl. Fakultní nakl. UK 2001. Praha, PedF UK, 2001. Žák, P. Kreativita a její rozvoj. Brno, Computer Prsss, 2004. Liebman, M. Skupinová arteterapie. Praha, Portál, 2005. CAMBELL, J. Techniky arteterapie ve výchově. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-428-1.Zelina, M., Jaššová, E. Tvorivosť - piata Dimenze. Bratislave, Smena, 1984. Šicková-Fabrici, J. Základy arteterapie. Praha, Portál, 2008.

Požadavky

Aktivní účast na nejméně 80% výuky - prkatické tvořivostní programy. Schopnost uvést a následně týmově realizovat konkrétní praktické činnosti (dílny)

Garant

Mgr. Kateřina Najmanová

Vyučující

Mgr. Kateřina Najmanová