Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lázeňství a wellness (KRL / LAWE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / LAWE - Lázeňství a wellness, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do lázeňství - definice, význam, vztah lázeňství a CR.2. Historický vývoj lázeňství.3. Typologie lázeňských míst v ČR, nejvýznamnější lázně v Evropě a ve světě.4. Lázeňství jako ekonomický systém, jeho přínos pro společnost, právní úprava lázeňství.5. Organizace lázeňství, typy lázeňské zdravotní péče.6. Lázeňský produkt, služby, procedury.7. Wellness - hotelové, lázeňské, beauty wellness.8. Wellness zařízení - vybavení, lokalita, certifikace.9. Ostatní doplňkové služby - regenerační, sportovní, animační.

Získané způsobilosti

Student bude znát hlavní lázeňská města a místa v ČR.Student bude znát hlavní indikace - tj. co se v kterých lázních léčí.Student bude znát obsah a význam slova wellness.

Literatura

Čurda, J. et al. (2007). České lázně a lázeňství. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj. Burachovič, S., & Wieser, S. (2001). Encyklopedie lázní a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Praha: Libri. Puczkó, L., & Smith, M. (2009). Health and wellness tourism. Amsterdam: Elsevier Butterworth-Heinemann. Mlejnková, L. (2007). Lazeňství [CD-ROM]. Praha: Oecomica. Knop, K. (1999). Lázeňství: ekonomika a management. Praha: Grada. Seifertová, V. (2003). Marketing v lázeňském cestovním ruchu. Praha: Pragoline. Hall, M. C. (2013). Medical tourism. London: Routledge. Bookman, M. Z. (2007). Medical tourism in developing countries. New York: Palgrave Macmillan. Institutu obchodu a cestovního ruchu. (2006). Moderní trendy v hotelnictví - wellness. Praha: MAG Consulting. Křížek, V. (1987). Obrazy z dějin lázeňství. Praha: Avicenum. Cohen, M., & Bodeker, G. (2008). Understanding the global spa industry: Spa management. Amsterdam: Elsevier Butterworth-Heinemann. Lesová, M. (2008). Wellness a hotelové sporty. Praha: Vysoká škola hotelová. Cathala, H. (2007). Wellness: od vnějšího pohybu k vnitřnímu klidu. Praha: Grada Publishing. Poděbradský, J. (2008). Wellness v ČR. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Černý, B. V. (1969). Základy ekonomiky lázeňství. Praha: Balnea.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce - povoleny maximálně dvě absenceZpracování seminární práce - písemná+ústní forma nebo prezentace v power pointu1) Prezentace zadaného lázeňského místa/ lázeňského podniku2) Prezentace vybraného wellness zařízení (včetně wellness hotelu) nebo tzv. resortu, ve kterém jsou poskytovány wellness služby

Garant

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.