Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská ekonomika (KRL / MAEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / MAEK - Manažerská ekonomika, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení předmětu a základních pojmů2. Založení podniku, jejich členění, živnosti3. Majetková a kapitálová výstavba podniku4. Výnosy a náklady podniku5. Analýza činnosti podniku6. Příklady: majetek a výsledky hospodaření podniku7. Finanční management8. Sdružování, sanace a zánik podniku

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu bude student schopen: - porozumět základním ekonomickým souvislostem a vztahům ve firmách - porozumět rozhodujícím výkazům podnikatelských subjektů -ekonomicky interpretovat dosažené výsledky - rozlišit krizové ekonomické stavy subjektu - stanovit opatření k efektivnímu řízení podnikatelského subjektu.

Literatura

Synek, M. (2003). Manažerská ekonomika. Praha : Grada Publishing. Synek, M., Kuslingerová, E., a kol. (2010). Podniková ekonomika. Praha: C. H. Beck. Hobza, V. (2004). Základy manažerské ekonomiky. Olomouc: UP.

Požadavky

Diagnostické vyhodnocení hospodaření podniku, ukazatele a tendence jeho vývoje. Praktická znalost hodnocení podniku. Příklady v testu.

Garant

doc. Ing. Vladimír Hobza, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Hobza, Ph.D.