Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy marketingu (KRL / MRKT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / MRKT - Základy marketingu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Definice, vývoj marketingu. Vymezení základních pojmů. Marketing a nová ekonomika. Marketingový mix. 4P a 4C.- Produkt. Komplexní produkt a jeho složky. Životní cyklus produktu. Tvorba sortimentu.- Distribuce. Distribuční články a distribuční cesty. Druhy velkoobchodních a maloobchodních organizací.- Cena jako marketingový nástroj. Způsoby stanovení ceny. Změny ceny.- Marketingový komunikační mix. Reklama. Public relations. Přímý marketing a Podpora prodeje. Osobní prodej.- Marketingový informační systém. Zdroje dat. Marketingový výzkum. Kvalitativní a kvantitativní výzkum.- Marketingová analýza. SWOT analýza.- Cílený marketing. Segmentace trhu - podstata a kriteria segmentace trhu, její výhody. Tržní zacílení a tržní umístění.- Marketingová strategie - příklady.- Moderní trendy v marketingu. Virální marketing, guerilla marketing, product placement, internetový a mobilní marketing.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu studenti budou schopni:- Znát a vysvětlit základní definice a pojmy v marketingu.- Porozumět klíčovým principům marketingu.- Prakticky aplikovat marketingové nástroje v podobě marketingového mixu ve volnočasových organizacích.- Identifikovat klíčové cílové segmenty.- Analyzovat relevantní informace v rámci marketingové analýzy.

Literatura

Kotíková, H., & Zlámal, J. (2006). Základy marketingu. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

- Zpracování seminární práce podle zadání a při dodržení publikačního manuálu FTK UP. Požadavky na seminární práci budou zaslány prostřednictvím mailu.- Seznámení se s filmem Český sen.- Úspěšné absolvování (70 %) písemného testu (otevřené otázky.

Garant

Ing. Halina Kotíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Halina Kotíková, Ph.D.