Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Org. a řízení cest. ruchu v destinacích (KRL / ORCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / ORCR - Org. a řízení cest. ruchu v destinacích, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Terminologie z destinačního managementu - vymezení, význam a cíle.Územní členění a jeho využití v destinačním managementu.Rajonizace v CR - turistické regiony a turistické oblasti.Hodnocení potenciálu cestovního ruchu v ČR.Destinace, Středisko cestovního ruchu.Destinační management a marketing - destinační agentura.Význam partnerství a spolupráce v cestovním ruchu.Klastry a jejich využití v CR.Produkty cestovního ruchu v destinacích.SWOT analýza destinace CR - prezentace seminárních prací na základě vlastní analýzy.

Získané způsobilosti

student bude po absolvování tohoto předmětu- zhodnotit potenicál cestovního ruchu daného regionu/turistické oblasti- navrhnout patřičné nástroje marketingového mixu na podporu propagace turistické oblasti- bude znát způsoby a možnosti řízení cestovního ruchu v dané turistické destinaci - umět vytvořit případně spolupracovat formou partnerství subjekt řídící CR v dané destinaci

Literatura

Nejdl, K. (2011). Destinační management. Praha. Nejdl, K. (2011). Management destinace cestovního ruchu. Praha: Wolters Kluwer Česká republika. Lednický, V., & Pyka, J. (2011). Management turistické destinace. Karviná: Slezská univerzita. Bieger, T. (2000). Management von Destinationen und Tourismus organisation. Wien. Kiraĺová, A. (2003). Marketing destinace cestovního ruchu. Praha: Ekopres. Palatková, M. (2011). Marketingový management destinací. Praha: Grada. Petříčková, L., Studnička, P., & Vrchotová, M. (2012). Organizace cestovního ruchu v krajích a turistických regionech České republiky. Praha: CzechTourism.

Požadavky

a)zpracování seminární prácetéma: Destinační management ve vybrané turistické oblasti-zhodnocení potenciálu CR,popis organizace a řízení CR v dané oblasti (destinační agentura,odd. nebo odbory na komunální resp. krajské úrovni) zpracování SWOT analýzy oblasti a představení produktů CR na podporu návštěvnosti a rozvoje CR v dané oblasti.b) aktivní účast na hodinách - max. dvě povolené absencePředmět je zakončen ústním kolokviem jehož součástí je obhajoba seminární práce a vypsaná témata.Okruhy ke kolokviu:Územní členění ČRPředpoklady rozvoje cestovního ruchu v destinaci.Rajonizace a hodnocení potenciálu cestovního ruchuStředisko cestovního ruchu, Destinace typy, atributy.Destinační management, Společnost destinačního managementu.Spolupráce a partnerství, image, evaluace.Marketing destinace, produkty cestovního r uchu v destinaci.

Garant

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Schwartzhoffová, Ph.D.