Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Orientace v bezpečnostních aspektech (KRL / ORIEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / ORIEN - Orientace v bezpečnostních aspektech, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost a management rizik- Strategické dokumenty- Bezpečnost a management rizik při realizaci programů výchovy, vzdělávání a rekreace v přírodním i urbánním prostředí- Legislativní rámec pro realizaci programů výchovy a rekreace v přírodě2. Post-moderní trendy v posuzování bezpečnosti a rizika organizovaných aktivit v přírodě- Riziko versus bezpečnost- X aktivity a sporty3. Strategie pro optimalizaci rizik4. Nástroje managementu rizik při realizaci X sportů a aktivit v přírodě

Získané způsobilosti

1. Student si osvojí požadované znalosti o legislativním rámci, vyhodnocování a managementu rizik při plánování, přípravě a realizaci outdoových aktivit a programů v přírodním i urbánním prostředí. 2. Dokáže správně rozlišovat mezi jednotlivými typy rizik. 3. Na základě vypracování plánu managementu rizik pro zvolenou akci při kolokviu demonstruje student praktickou znalost odpovídajících strategií pro optimalizaci rizik.

Literatura

Schubert, P. (2011). Bezpečnost a riziko na skále a ledu. III. díl. Praha: Freytag & Berndt. Stebbins, R. A. (2005). Challenging mountain nature: Risk, motive, and lifestyle in three hobbyist sports. Calgary, Alta: Detselig. Dickson, T. J., & Gray, T. L. (2012). Risk management in the outdoors: A whole-of-organisation approach for education, sport and recreation. Port Melbourne, Vic: Cambridge University Press. Šebek, L. Studijní materiály pro studenty předmětu ORIEN ke stažení na www.rekre.cz . 2009. Kozlová, P., & Šebek, L. (2007). Bezpečnost a riziko horské turistiky v neledovcovém terénu. http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=e0020704Krejčí, D., & Navrátíková, T. (2013). Bezpečnostní pravidla, zásady a prevence při sportovních aktivitách v zimní přírodě. Heczko, R., & Šebek, L. (2007). Freeriding na lyžích jako prostředek osobnostního a sociálního rozvoje. Hora, P. et al. Prázdniny se šlehačkou: malá instruktorská čítanka. Praha: Mladá fronta, 1984. Neuman, J. et al. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-292-0.Rohnke, K., & Butler, S. Quicksilver: Adventure games, initiative problems, trust activities and a guide to effective leadership. Dubuque: Kendall/Hunt Publishing Company, 1995. ISBN 0787221031.Bíca, M. Učebnice pro záchranné zdravotnické služby v ČR. 1996. Šebek, L. Učit se dobrodružství. 2006. Zounková, D. Zlatý fond her III: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-198-3.

Požadavky

Aktivní účast na výucePrůběžné plnění seminárních úkolů na e-learninguProkázání požadovaných znalostí v on-line testu

Garant

Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.