Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průvodcovská činnost (KRL / PRUCN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / PRUCN - Průvodcovská činnost, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Legislativní podmínky pro výkon průvodcovské činnosti v ČR a v EU. Druhy průvodcovské činnosti.- Etické aspekty práce průvodce.- Povinnosti průvodce během přípravy na zájezd a během zájezdu.- Řešení mimořádných událostí- Prohlídka města, příprava trasy, výkladu.- Povinnosti průvodce po skončení zájezdu.- Praktická část - prohlídka města.- Závěrečný písemný test (otevřené otázky).

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu studenti budou schopni:- orientovat se v legislativních podmínkách pro výkon práce průvodce;- znát a vysvětlit druhy průvodcovské činnosti;- aplikovat v praxi povinností průvodce;- řešit mimořádné události během zájezdu;- připravit výklad při uplatnění znalosti základních technik;- znát základní principy etiky průvodcovské práce a řídit se jimi.

Literatura

Orieška J.: Metodika činnosti průvodce cestovního ruchu. IDEA SERVIS, Praha, 1991. Zalenka J. a kol.: Průvodce cestovního ruchu. Gaudeamus, Hradec Králové, 1996. Olomouc-průvodce městem (včetně dílčích průvodců po jednotlivých památkách). Podklady k přípravě výkladu: Internet, tištění průvodci a informační brožury. www.vzdelavanivcr.cz.

Požadavky

- Praktické předvedení průvodcovské práce.- Úspěšné absolvování závěrečného písemného testu (70 %)

Garant

Ing. Halina Kotíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Halina Kotíková, Ph.D.Ing. Halina Kotíková, Ph.D.