Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekreologie 3 (KRL / REK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / REK3 - Rekreologie 3, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- rekreace a problém zdraví, životní styl, podpora pohybové aktivity a rekreace- pojem volný čas, funkce a role volného času, obsahové členění rekreace- stav a tendence vývoje volnočasových aktivit- pohybová aktivita a sedavé chování v životním stylu- zdravotní doporučení k pohybové aktivitě- členění a klasifikace NCD, tendence vývoje a vazba na rekreaci a životní styl- podmínky prostředí a jejich význam v rekreaci a jejím řízení- role a význam komunální rekreace ve vztahu k životnímu stylu člověka- rekreace a prevence sociálně patologických jevů ve společnosti- multidisciplinární přístup v rekreologii a příklady jeho využití- problémy vědy a metodologie ve výzkumu v kinantropologie a rekreologii- životní styl a podpora zdraví - zdroje informací, příklady oborových odborných časopisů- výchova a pobyt v přírodě, intenzivní rekreační režimy, zážitková pedagogika, outdoor recreation, výzvové sporty - zdroje informací, příklady oborových odborných časopisů- cestovní ruch a management rekreace - zdroje informací, příklady oborových odborných časopisů- příklady výzkumů v rekreologii a konkrétní aplikace na diplomovou práci

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu dokáže:- odborně diskutovat a argumentovat (ústní i písemnou formou) na témata v rámci rekreologických disciplín (viz. obsah předmětu)- samostatně pracovat s informacemi a kriticky posoudit oborové informace prezentované na úrovni odborných i neodborných zdrojů (TV, časopisy, denní tisk, internet,) - samostatně vyhledat a využít nejnovější zdroje oborových informací průřezově napříč jednotlivými zaměřeními v rámci rekreologických disciplín- samostatně pracovat s databází Web of Science - vyhledat a posoudit relevantnost vyhledaných odborných článků k tématu vlastní práce

Literatura

Hofbauer, B. Děti, mládež a volný čas. Praha, 2004. ISBN 80-7178-927-5.Kalman, M., Hamřík, Z., & Pavelka, J. Podpora pohybové aktivity: pro odbornou veřejnost. Olomouc: ORE-institut, 2009. ISBN 978-80-254-5965-2.Kalman, M., & Vašíčková, J. Zdraví a životní styl dětí a školáků. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3409-4.Hendl, J., & Dobrý, L. Zdravotní benefity pohybových aktivit: monitorování, intervence, evaluace. Praha: Karolinum, 2011. ISBN 978-80-246-2000-8.

Požadavky

- zápočet - písemný test - práce se zdroji (počítačová učebna)- zkouška - zpracování a obhajoba projektové odborné eseje na zadané téma (samostatná práce 90 minut + 10 minut ústní prozkoušení)

Garant

Mgr. Zdeněk Hamřík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zdeněk Hamřík, Ph.D.