Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekreologie 1 (KRL / REKR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / REKR1 - Rekreologie 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pochopení, uchopení a využití teoretických východisek a terminologie, její aplikace do konkrétních projektů. Aplikace výše uvedeného v odborné komunikaci (worshopy)a písemném projevu.Základy pro vnímání rekreologie jako vědecké disciplíny a studijního oboru a jeho zaměření.

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu by student měl být schopen:? Vysvětlit a interpretovat význam pojmů rekreace, životní styl, zdraví, volný čas, člověk, společnost, tendence vývoje atd.? Porozumět a využívat informace o roli, významu a o systému organizace a řízení sportu a rekreace na úrovních EU, ČR a municipality.? Pochopit, vysvětlit a zdůvodnit roli a význam rekreace v životě člověka a společnosti.KompetencePředmět klade důraz na rozvoj těchto kompetencí:- celková kultivovanost - všeobecný rozhled- vztah k lidem - porozumění jim (empatie, tolerance, navazování kontaktů, diagnostika)- postoj k profesi- bohatost a šíře jazyka - kvalita a úroveň vyjadřování- odborná úroveň vyjadřování - odborný jazyk (profesní komunikace)- práce s textem, porozumění- analýza, syntéza poznatků- řešení problémů, objevování- zpětná vazba - zpracování, vyhodnocení - korekce - kognitivní učení- transfer, propojování - práce s PC

Literatura

WATES, N. Akční plánování. Brno: Nadace Partnerství., 1997. Bammel, G.; Burrus-Bammel, L.L. Leisure and Human Behavior. 2nd ed. Dubuque (IA) : Brown, 1992. ISBN 069712200X.HODAŇ, B. & DOHNAL, T. Rekreologie. Olomouc: Hanex, 2005. ISBN 80-85783-48-7.Hodaň, B., & Dohnal, T. Rekreologie. 2., upr. a rozš. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2008. ISBN 978-80-244-2197-1.HODAŇ, B. (ed.) . Volný čas a jeho současné problémy. Olomouc: Hanex, 2002.

Požadavky

Test

Garant

Mgr. Zdeněk Hamřík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zdeněk Hamřík, Ph.D.Mgr. Zdeněk Hamřík, Ph.D.