Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rytmická gymnastika (KRL / RGY1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / RGY1P - Rytmická gymnastika, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Specifická cvičení pro vnímání jednotlivých hudebních složek (tempo, takt, rytmus, dynamika, melodie, charakter hudební skladby, hudební forma). Zásady správného držení těla v různých výchozích polohách. Rytmizace pohybu. Základní lokomoční pohyby - chůze, běh, poskok, skok, dále taneční kroky v různém prostorovém řešení, též s tempovými, rytmickými, dynamickými obměnami. Prostorová cvičení - přímé, šikmé směry, křivky, jejich kombinace. Hudební hry, též s kreativním nábojem.

Získané způsobilosti

Pochopení a osvojení si principů vztahu mezi pohybem a hudbou v aplikaci s tělesně postiženými.Ovládá polohy a pohyby jednotlivých částí těla ve shodě se zásadami správného držení těla ve shodě s estetickými požadavky.

Literatura

Šťastná, D., & Kostková, J. Rytmická gymnastika ve školní TV. Praha: Olympia, 1990. Krapková, H. Tance : lidové, kontratance, společenské tance. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 1998. ISBN 80-7067-853-4.

Požadavky

Aktivní účast 80%. Předvedení taneční skladby (skupinové) v choreografickém řešení s hudbou.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vendula HyklováMgr. Jindřiška Kohoutková