Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy cestovního ruchu (KRL / ZACER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / ZACER - Základy cestovního ruchu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

o Teoretická východiska. Základní pojmy a definice, klasifikace cestovního ruchu, účastníci cestovního ruchu.o Vývoj cestovního ruchu ve světě. Vývoj cestovního ruchu v České republice.o Současný stav a perspektivy vývoje cestovního ruchu ve světě, v Evropě a v ČR.o Informační zdroje v oblasti cestovního ruchu.o Význam cestovního ruchu - ekonomický, kulturně sociální a ekologický. Pozitivní a nedativní dopady rozvoje cestovního ruchu.o Destinace cestovního ruchu. Potenciál cestovního ruchu - primární, sekundární a terciární. Prvky potenciálu cestovního ruchu. Rajonizace cestovního ruchu. Turistické regiony a turistické oblasti v ČR.o Organizace a řízení cestovního ruchu. Organizace cestovního ruchu v zahraničí . mezinárodní organizace cestovního ruchu. Organizace a řízení cestovního ruchu v ČR. Destinační management.o Specifické produkty cestovního ruchu - prezentace podle zadaných témat

Získané způsobilosti

o schopnost vyhledávání informací v databázích a v elektronických informačních zdrojích v oblasti cestovního ruchu;o osvojení si základní odborné terminologie; o o přehled o historii, současném stavu a hlavních trendech ve vývoji cestovního ruchu v České republice i v zahraničí;o znalost organizace a řízení cestovního ruch v ČR i v zahraničí;o znalost dopadů (pozitivních i negativních) rozvoje cestovního ruchu.

Literatura

Pásková, M., Zelenka, J. Cestovní ruch - výkladový slovník. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj, 2002. Hesková, M. a kol. Cestovní ruch: pro vyšší odborné školy a vysoké školy. Praha: Fortuna, 2006. ISBN 80-7168-948-3.www.vzdelavanivcr.cz.

Požadavky

80% účast, vypracování a prezentace seminární práce, zápočtový test

Garant

Ing. Halina Kotíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Halina Kotíková, Ph.D.