Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpětná vazba a hodnot. syst. v zážit. pe (KRL / ZAHSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRL / ZAHSY - Zpětná vazba a hodnot. syst. v zážit. pe, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Role vedoucího / facilitátora, míra intervenceÚrovně reflexe:- reflexe na úrovni skupiny- reflexe na úrovni vztahů (interpersonální)- reflexe na úrovni osobnosti (intrapersonální)Požadavek na aktivní charakter procesu reflexeDebriefing, funnelling, framing, frontloading, facilitace zaměřená na řešeníMetafory v reflexi prožitkuMetody vedení primární přehrávky (review)- kreativní- verbální- konstrukční- dramatické- prostřednictvím specifických činností3. Metody analýzy a zobecnění- verbální - diskuse různých forem- dílna- individuální zpracování2. Metody podpory transferu učení- Specifický, nespecifický a metaforický transfer- dohoda, smlouva, akční plán- rituály- dramaturgické metody - programové sekvence zajišťující možnost implementace změn a kontrolu účinnostiEvaluační metodyBezpečnostní aspekty a management rizik spojených s vedením reflexe prožitku, zobecnění a transferu učeníEtické aspekty vedení reflexe prožitku, zobecnění a transferu učeníZákladní postupy při tvorbě a inovaci podpůrných technik pro reflexi, zobecnění a transfer, příprava otázek a témat.

Získané způsobilosti

1. transferibilní Kritické myšleníSchopnost syntézy poznatkůSchopnost praktické aplikace teoretických poznatků2. specifické Schopnost facilitovat reflexi a transfer učení v zážitkově pedagogických programech Schopnost rozlišit mezi facilitací reflexe na úrovni skupiny, interpersonální, a na úrovni intrapersonálníSchopnost používat základní techniky podporující reflexi prožitkuSchopnost používat základní techniky podporující transfer učení Schopnost používat základní repertoár evaluačních technik užívaných v rámci ZP kurzů Schopnost uvědomovat si rizika a vlastní aktuální limity při facilitaci reflexe prožitkuRole vedoucího / facilitátora, míra intervenceÚrovně reflexe: - reflexe na úrovni skupiny- reflexe na úrovni vztahů (interpersonální) - reflexe na úrovni osobnosti (intrapersonální)Požadavek na aktivní charakter procesu reflexeDebriefing, funnelling, framing, frontloading, facilitace zaměřená na řešení Metafory v reflexi prožitku Metody vedení primární přehrávky (review)- kreativní- verbální- konstrukční- dramatické- prostřednictvím specifických činností3. Metody analýzy a zobecnění- verbální - diskuse různých forem- dílna - individuální zpracování2. Metody podpory transferu učení - Specifický, nespecifický a metaforický transfer- dohoda, smlouva, akční plán- rituály- dramaturgické metody - programové sekvence zajišťující možnost implementace změn a kontrolu účinnostiEvaluační metodyBezpečnostní aspekty a management rizik spojených s vedením reflexe prožitku, zobecnění a transferu učení Etické aspekty vedení reflexe prožitku, zobecnění a transferu učeníZákladní postupy při tvorbě a inovaci podpůrných technik pro reflexi, zobecnění a transfer, příprava otázek a témat.

Literatura

Reitmayerová, E., & Broumová, V. Cílená zpětná vazba: metody pro vedoucí skupin a učitele. Vyd. 2. Praha: Portál, 2012. ISBN 978-80-262-0222-6.www:. http://reviewing.co.uk. Voster, F. Myslet, učit se .. a zapomínat?. 1997. Šebek, L., & Valenta, T. Myšlenky prosáklé potem. Praha: Gymnazion, 2004. Hora, P. et al. Prázdniny se šlehačkou: malá instruktorská čítanka. Praha: Mladá fronta, 1984. Luckner, J. L., & Nadler, R. S. Processing the experience: Strategies to enhance and generalize learning. 2nd ed. Dubuque: Kendall/Hunt, 1997. ISBN 0787210005.Hudlička, P. Prožívání - Zkušenost - Životní svět aneb O cestách do světa na zkušenou. 2003. Rohnke, K., & Butler, S. Quicksilver: Adventure games, initiative problems, trust activities and a guide to effective leadership. Dubuque: Kendall/Hunt Publishing Company, 1995. ISBN 0787221031.Šebek, L. Učit se dobrodružství. 2006. Zounková, D. Zlatý fond her III: hry a programy připravené pro kurzy Prázdninové školy Lipnice. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-198-3.

Požadavky

80 % účast na přednáškách a seminářích, kvalitní zpracování seminární práce, teoretické znalosti a přehled (prověřování testem)

Garant

Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.Mgr. Luděk Šebek, Ph.D.