Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní předpisy v chemii (KSK / BPCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / BPCH - Bezpečnostní předpisy v chemii, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do obecné chemie2) Chemické názvosloví3) Typy chemických reakcí4) Periodická tabulka prvků5) Kovy a nekovy6) Základy organické chemie7) Legislativa ČR pro chemické látky8) Označování, balení a klasifikace nebezpečných látek9) Nakládání s nebezpečnými odpady10) Zásady bezpečné práci v laboratoři11) Chemické výpočty

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student rozumí základním principům obecné chemie, atomární struktuře látek i fyzikálně-chemickým vlastnostem. Zná periodickou tabulku prvků, charakteristiku hlavních skupin i vlastnosti a využití vybraných prvků. Ovládá názvosloví látek a základní chemické výpočty. Student se také orientuje v oblasti organické chemie, je schopen charakterizovat alifatické, cyklické, aromatické i heterocyklické uhlovodíky a jejich vlastnosti. Zná způsoby označování, balení a klasifikace nebezpečných látek, stejně jako legislativu ČR pro chemické látky. Má přehled o nakládání s nebezpečnými odpadya ovládá zásady bezpečné práci v laboratoři.

Literatura

Greenwood, N., N., Earnshaw, E. Chemie prvku I, II. Praha, 1993. Straka, P. Obecná chemie. Praha, 1995. Vacík, J. a kol. Přehled středoškolské chemie. Praha. SPN., 1999.

Požadavky

Požadavky k zápočtu- povinná účast na semináříchPožadavky ke zkoušce- znalosti v rozsahu přednášek doplněné o poznatky z doporučených zdrojů