Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - angličtina specializace (KSK / CIJAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / CIJAS - Cizí jazyk - angličtina specializace, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

II. Cíl předmětu: 1. Student má být schopen na základě osvojení základních obecných odborných pojmů ze svého oboru tělesné kultury mluvit, psát, číst a porozumět ústní projev o libovolném problému z oblasti svého oboru tělesné kultury a v svým okruhu zájmu.2. Student získává zkušenosti v základních akademických dovednostech: jak samostatně vyhledat odborný text, případně jiné zdroje informace důležité pro obor, umět případně psát krátký shrnující text na základě vyhlédnutých informace a hlavně poddat informace spolužákům srozumitelným (a nejlépe i záživným) způsobem.III. Tématické okruhy:1. Úvod do kurzu angličtiny specializace, představení se účastníků, seznámeni s požadavky vyučovacího předmětu angličtiny specializace sport pro úspěšné dokončeni kurzu, zadání témat.2. Každý týden podle domluvy v 1. Týdnu prezentace studentských témat, skupinová diskuse témat, opravná výuka gramatiky, pravopisu a výslovnosti podle potřeby, pro oživení anglické písničky a dětské hry (většinou s užitečným obsahem, na příklad o abecedě, částech těla, ale také takové, které student může využit až bude sám učit, pracovat s dětmi, bavit lidi (rekreologie) atp.3. Druhý týden před koncem bude zápočtová písemka.4. Týden před koncem bude oprava chyb v písemce (trvá u většiny studentů stejně dlouho jako psaní písemky, protože těch chyb bývá dost).3. P V zápočtovým týdnu během poslední hodině se konají první ústní zkoušky, další terminy podle dohody s vyučujícím.IV. Literatura Seznam doporučené literatury je uveden pod webstrankovou http://www.upol.cz/fakulty/ftk/struktura/katedry-a-pracoviste/katedra-kinantropologie-a-spolecenskych-ved/vyuka/Student má sám vyhledat vhodný text v časopisech v anglickým jazyku k dispozici v knihovně FTK anebo v Internetu a konzultovat svůj výběr s vyučujícím. Má samozřejmě uvést bibliografické údaje během prezentace anebo v písemné podobě práce (u článků z Internetu na přiklad aspoň webovou adresu).V. Poznámky" Samostatná příprava na hodiny výuky (samostatné vystoupení nebo odevzdání písemnou práce).Splnění požadavků na zápočet (zápočtová písemka včetně opravy)Aktivní účast na semináříchOdevzdání písemnou podobou anebo konzultace s vyučujícím před prezentace práci spolužákům, aby vyučující mohl opravit chyby a jinak poradit žáka.

Literatura

časopisy v anglckém jazyce k dispozici v kniíhovně FTK nebo na Internetu. Dictionary of the Sport and Exercise Sciences. Human Physiology, Vander/Sherman/Luciano, McGraw-Hill Publishing Company USA 1990. Oxford Dictionary of Sports Science and Medicine, by Michael Kent. Wilmore, J. C., & Costill, D. L. Physiology of Sport and Exercise. Champaign: Human Kinetics, 2012. ISBN 978-0-7360-9409-2.The Dunlop P.E. Handbook (An A-Z of Physical Education), London. the World Book Encyclopedia. the World Sports Encyclopedia by Professor Wojciech Liponski, Poland 2003).

Požadavky

- samostatná příprava na hodiny výuky (samostatné vystoupení nebo odevzdání písemné práce)- splnění požadavků na zápočet (zápočtová písemka včetně opravy)- aktivní účast na seminářích

Garant

Mgr. Jessica MaertinMgr. Štěpán Válek

Vyučující

doc. Mgr. Martin Kudláček, Ph.D.Mgr. Jessica MaertinMgr. Štěpán Válek