Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dítě v rodině a mimo rodinu (KSK / DIVRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / DIVRO - Dítě v rodině a mimo rodinu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní formy náhradní rodinné péče (NRP), případně institucionální péče.2. Biologické a psychologické rodičovství.3. Legislativa v oblasti NRP.4. Posouzení žadatelů o NRP, metody vyšetření dětí.5. Vedení poradenství v oblasti NRP.6. Role sociálního pracovníka a role pedagogického pracovníka.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen náhledu na potřeby ohroženého dítěte a umí je řešit v souladu s platnou legislativou.

Literatura

Festinger, T. No asked us: A postscript to foster care. New York: Columbia University Press, 1983. ISBN 978-0231057363.Thoburn, J., Murdoch, A., & O´Brien, A. Permanence in child care. Oxford, UK: Blackwell, 1986. ISBN 978-0631150985.Crenshaw, W., & Barnun, D. You Can´t Fight the System: Strategies of Family Justice in Foster Care Reintegration. The Family Journal: Counceling and Therapy for Couple and Families, 9(1), 29-36., 2001.

Požadavky

100% účast ve výuce.Zpracování seminární práce.

Garant

doc. PhDr. Dana Štěrbová, Ph.D.