Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk - začátečníci 1 (KSK / EFL01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / EFL01 - Anglický jazyk - začátečníci 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka anglického jazyka od úplných začátků. Studenti se postupně učí komunikovat o jednoduchých tématech (volný čas, cestování, rodina atd.). Na začátku každé lekce proběhne stručné opakování lekce předcházející, po kterém bude následovat krátký test (short test). V první polovině 6. lekce proběhne opakování učiva prvních pěti lekcí, v druhé polovině lekce si studenti napíší midterm test. Poslední lekce v semestru bude věnována souhrnnému opakování semestrálního učiva. Student má možnost využít doplňkových elektronických studijních materiálů umístěných v systému Moodle (http://jazyky.ftk.upol.cz).V rámci výuky se studenti povinně zúčastní akce International Teaching Week (ITW). Podrobnější informace k ITW obdrží studenti během semestru.Tematické okruhy:1. Grammar: Verb BE (positive, negative, interrogative), Numbers, Countries, NationalitiesTopic: Introduction2. Grammar: The alphabet, Spelling your name, Classroom languageTopic: Meeting people3. Grammar: Singular and plural nouns, Definite/indefinite articlesTopic: Common objects4. Grammar: Possessive adjectives, Possessive 'sTopic: People and family5. Grammar: AdjectivesTopic: Colours6. REVISION. MIDTERM TEST7. Grammar: Introducing people, Phone numbersTopic: Personal information8. Grammar: Present simple (positive), 3rd person sTopic: Food and drink9. Grammar: Present simple (negative, interrogative), Auxiliary verbsTopic: Jobs, places of work10. Grammar: Telling the time, days of the weekTopic: Everyday situations11. Grammar: Adverbs of frequency, Present simpleTopic: A typical day12. Grammar: Word order in questions, Question wordsTopic: Common verbs

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu splnil student požadavek pro zapsání do předmětu Anglický jazyk - začátečníci 2 (KSK/EFL02), to znamená, že ovládá základy anglického jazyka na takové úrovni, aby mohl bez problémů pokračovat v rozvoji svých jazykových kompetencí v předmětu KSK/EFL02, po jehož absolvování bude jeho úroveň jazykových kompetencí v AJ odpovídat úrovni A1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky viz http://www.inteftek.upol.cz/images/download/SERR_sebehodnoceni.pdf.

Literatura

Materiály obdržené ve výuce. Oxenden, C., & Latham-Koenig Ch. (2009). New English File Beginner. Oxford: Oxford University Press. http://jazyky.ftk.upol.cz/

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce včetně účasti na ITW. 2. Plnění úkolů zadaných vyučujícím.3. Průměr min. 60 % ze všech testů v průběhu semestru (short testy, midterm test), reflexe na ITW a zápočtového testu. Neúčast na hodině je rovna 0 % a počítá se do průměru! Výsledek short testu se započítává pouze v případě aktivní účasti studenta na lekci.První termín zápočtového testu bude vypsán v posledním týdnu výuky. Je nutné se přihlásit prostřednictvím STAG-Portál UP. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období.

Garant

Mgr. Lada Dušková