Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk - úroveň 1 (KSK / EFL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / EFL1 - Anglický jazyk - úroveň 1, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka anglického jazyka na úrovni A1/A2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Studenti se učí novým gramatickým jevům a procvičují si komunikaci o obecných tématech (volný čas, jídlo, plány, udávání směru) i o tématech souvisejících se studiem a budoucím profesním uplatněním (sport). Na začátku každé lekce proběhne stručné opakování lekce předcházející, po kterém bude následovat krátký test (short test). V první polovině 6. lekce proběhne opakování učiva prvních pěti lekcí, v druhé polovině lekce si studenti napíší tzv. midterm test. Poslední lekce v semestru bude věnována souhrnnému opakování semestrálního učiva. Termíny zápočtových testů budou vypsány v ZS 2013/14 od ledna 2014, V rámci výuky se studenti aktivně zúčastní akce International Teaching Week (ITW) - viz níže. Podrobnější informace k ITW obdrží studenti během semestru.Významnou součástí výukového procesu je samostudium (přibližně 30 hodin za semestr) s pomocí elektronických studijních materiálů umístěných v systému Moodle (http://jazyky.ftk.upol.cz).Tematické okruhy:1. Present simple; Wh questions; adverbs of frequency; prepositions of time.2. Imperatives; prepositions of movement; topic: Asking for directions.3. There is/there are; prepositions of place; can/can't; play, go, do + sport.4. Present continuous & present simple; topic: Clothes.5. Articles; some/any; countable & uncountable nouns; topic: Food.6. REVISION + MIDTERM TEST.7. How much/how many; quantifiers; containers; topic: Healthy diet.8. Past simple: was/were; there was/ there were.9. Past simple: regular and irregular verbs; topic: My Olympic and Paralympic heroes.10. Comparative and superlative adjectives; topic: Record breakers.11. Would like & be going to; topic: Plans for the future.12. REVISION.Výukových týdnů v semestru je celkem 13. Výše uvedená témata doplňuje lekce anglicky hovořícího odborníka ze zahraničí v rámci International Teaching Week (ITW).

Získané způsobilosti

Úroveň jazykových kompetencí absolventa předmětu odpovídá úrovni A1/A2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Absolvováním předmětu splnil student požadavek pro zapsání do předmětu Anglický jazyk - úroveň 2 (KSK/EFL2).

Literatura

http://jazyky.ftk.upol.cz/Materiály obdržené ve výuce. (2014). Jazykový průvodce pro přežití - Velká Británie. Brno: Edika. Coe, N., Harrison, M., & Paterson, K. (2008). Oxford practice grammar: Basic: s výkladem gramatiky v češtině. Oxford: Oxford University Press.

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce včetně účasti na ITW. 2. Plnění úkolů zadaných vyučujícím.3. Průměr min. 70 % ze všech testů v průběhu semestru (short testy, midterm test), reflexe na ITW a zápočtového testu. Neúčast na hodině je rovna 0 % a počítá se do průměru! Výsledek short testu se započítává pouze v případě aktivní účasti studenta na lekci.První termín zápočtového testu bude vypsán v posledním týdnu výuky. Je nutné se přihlásit prostřednictvím STAG-Portál UP. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období. 4. Povinné učební materiály včetně slovní zásoby a gramatických handoutů jsou k dispozici v aplikaci Moodle na http://jazyky.ftk.upol.cz/ v sekci EFL1. Každá skupina obdrží v první hodině vstupní kód. Pokud je EFL1 váš první kurz AJ na FTK UP, musíte se nejdříve do aplikace Moodle zaregistrovat. Návod na http://inteftek.upol.cz.

Garant

Mgr. Lada Dušková