Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk - úroveň 3 (KSK / EFL3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / EFL3 - Anglický jazyk - úroveň 3, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka anglického jazyka na úrovni A2/B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (viz http://inteftek.upol.cz/images/download/SERR_urovne.pdf). Studenti se učí komunikovat nejen o obecných tématech, ale i o tématech souvisejících se studiem na FTK UP a budoucím profesním uplatněním. V semestru se střídá výuka gramatické hodiny (NA410) s praktickou, která probíhá v tělocvičně NA330. V první polovině 6. lekce proběhne opakování učiva prvních pěti lekcí, v druhé polovině lekce si studenti napíší mid-term test. Poslední lekce v semestru bude věnována souhrnnému opakování semestrálního učiva. V rámci výuky se studenti aktivně zúčastní akce International Teaching Week (ITW). Podrobnější informace k ITW obdrží studenti během semestru.Významnou součástí výukového procesu je samostudium (přibližně 30 hodin za semestr) s pomocí elektronických studijních materiálů umístěných v systému Moodle (http://jazyky.ftk.upol.cz/).1. Present simple & continuous (with a future meaning), be going to x will/shall2. Practical lesson - Swimming3. Past simple + irregular verbs, past continuous (while/when), Linking words - so, because, but, although, for, in order to, so that, to4. Practical lesson - Team Ball Games5. Quantifiers - much, many, a lot of, little, a little, less, few, a few, fewer, Modifiers - enough, too, more/less, Determiners & pronouns - Some, any, no, every + thing, body/one, where (e.g. something)6. Revision and MIDTERM TEST7. Practical lesson Gymnastics8. Present prefect simple vs. past simple, Verbs followed by ing or infinitive with "to" (and both but with a different meaning)9. Practical lesson - Track and Field10. Adjectives ending in -ing and -ed (bored x boring), Reflexive pronouns (yourself x yourselves) x each other11. Practical lesson Skiing12.Revision for the Final test+ International Teaching WeekVýukových týdnů v semestru je celkem 13. Výše uvedená témata doplňuje lekce anglicky hovořícího odborníka ze zahraničí v rámci International Teaching Week (ITW).

Získané způsobilosti

Úroveň jazykových kompetencí absolventa předmětu odpovídá úrovni A2/B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (viz http://www.inteftek.upol.cz/images/download/SERR_sebehodnoceni.pdf). Absolvováním předmětu splnil student požadavek pro zapsání do předmětu Anglický jazyk - úroveň 4 (KSK/EFL4).

Literatura

http://jazyky.ftk.upol.cz/Materiály obdržené ve výuce. Slovní zásoba k jednotlivým hodinám výuky: www.quizlet.com. Henderson, D. (2006). Business English: 50 praktických cvičení. Praha: Grada Publishing. Tilley, R. (2006). Fit for business English. Praha: Grada. Stubbs, R. (2013). The sports book. London: DK.

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce včetně účasti na ITW (80 %). 2. Plnění úkolů zadaných vyučujícím. Aktivní účast na diskuzích.3. Průměr min. 70 % ze všech testů v průběhu semestru (short testy, Midterm test, coaching practice, ITW reflexe)a Final testu. Neúčast na hodině je rovna 0 % a počítá se do průměru.4. Studentský výstup (Coaching Practice) spočívá ve správném instruování studentů při učení techniky v daném sportu. Studenti dostanou programové karty daného sportu s předstihem. Do praktické hodiny mají za úkol přijít připraveni a v angličtině naučit své kolegy techniku sportu (bez pomoci karet). Na konci je podán feedback. Každý student je povinen do hodiny přijít s vytisknutými kartami, které jsou k dispozici na http://jazyky.ftk.upol.cz/. Cílovou skupinou výstupu jsou kolegové, ne vystupující nebo lektor.5. Splnění zápočtového testu v rozsahu semestrálního učiva tak, aby výsledný průměr vypočítaný z průběžných výsledků a výsledku zápočtového testu byl min. 70 %. První termín zápočtového testu bude vypsán v posledním týdnu výuky. Je nutné se přihlásit prostřednictvím STAG-Portál UP. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období. 6. Učební materiály včetně povinné slovní zásoby, gramatických handoutů a témat jsou k dispozici v aplikaci Moodle na http://jazyky.ftk.upol.cz/ v sekci EFL3. Každá skupina obdrží v první hodině vstupní kód. Pokud je EFL3 váš první kurz AJ na FTK UP, musíte se nejdříve do aplikace Moodle zaregistrovat návod na http://inteftek.upol.cz.

Garant

Mgr. Lada DuškováMgr. Štěpán Válek