Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk - úroveň 3 pro fyzioter. (KSK / EFL3F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / EFL3F - Anglický jazyk - úroveň 3 pro fyzioter., Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka anglického jazyka na úrovni A2/B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (viz http://inteftek.upol.cz/images/download/SERR_urovne.pdf). Studenti se učí komunikovat o tématech souvisejících se studiem a budoucím profesním uplatněním. První termín zápočtového testu bude vypsán v týdnu následujícím po posledním týdnu výuky. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období. V první polovině 6. lekce proběhne opakování učiva prvních pěti lekcí, v druhé polovině lekce si studenti napíší mid-term test. V rámci výuky se studenti aktivně zúčastní akce International Teaching Week (ITW). Podrobnější informace k ITW obdrží studenti během semestru.Významnou součástí výukového procesu je samostudium (přibližně 30 hodin za semestr) s pomocí elektronických studijních materiálů umístěných v systému Moodle (http://jazyky.ftk.upol.cz/) a na webových stránkách projektu INTEFTEK http://www.inteftek.upol.cz.1. Present simple & continuous (with a future meaning), Going to & will (shall)2. Human body, Physiotherapist's workplaces3. Past simple + irregular verbs, past continuous (while/when), Linking words - so, because, but, although, in order to, so that, to, for4. Hospital admissions, Outpatient x Inpatient, Filling in a patient record card5. So / neither + auxiliaries (Samostudium: Phrasal verbs, Adjectives: (not) asas, enough, too. Some any no (somebody, something, nothing; somebody, anybody, nobody, everybody)6. Revision and MIDTERM TEST7. Medical history, Assessment and evaluation, Subjective examination, Signs and symptoms, pain - types and degrees8. Present prefect simple vs. past simple, Present perfect tenses simple and continuous (Samostudium: Present perfect + ever/never, yet, just, already)9. First aid, Hygiene10. Adjectives ending in -ing and -ed (bored x boring), so, such, such a (an), Reflexive pronouns (yourself x yourselves) x each other, (K samostudiu: Verbs followed by ing or infinitive with "to" (including stop, mean, need, forget & remember)11. Nutrition and obesity12. Final testVýukových týdnů v semestru je celkem 13. Výše uvedená témata doplňuje lekce anglicky hovořícího odborníka ze zahraničí v rámci International Teaching Week (ITW). V LS, kdy je předmět vyučován, se ITW koná v dubnu.

Získané způsobilosti

Úroveň jazykových kompetencí absolventa předmětu odpovídá úrovni A2/B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky - http://www.inteftek.upol.cz/images/download/SERR_sebehodnoceni.pdf. Student navíc ovládá základní terminologii zdravotnických oborů v AJ. Absolvováním předmětu splnil student požadavek pro zapsání do předmětu Anglický jazyk - úroveň 4 pro fyzioterapeuty (KSK/EFL4F).

Literatura

Elektronické materiály v aplikaci Moodle na adrese http://jazyky.ftk.upol.cz a na webových stránkách projektu INTEFTEK http://www.inteftek.upol.cz. Materiály obdržené ve výuce. Vybrané články z oboru fyzioterapie. Gogelová, H. Angličtina pro fyzioterapeuty. Praha: Grada, 2011. Grice, T. Nursing 1. Oxford: Oxford University Press, 2007. Grice, T., & Greenan, J. Nursing 2. Oxford: Oxford University Press, 2008. Coe, N. Oxford Living Grammar. Oxford University Press, 2009. Coe, N., Harrison, M., & Paterson, K. Oxford practice grammar: Basic: s výkladem gramatiky v češtině. Oxford: Oxford University Press, 2008. ISBN 9780194579759.Eastwood, J. Oxford Practice Grammar: Pre-intermediate. Oxford: Oxford University Press., 2006.

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce včetně účasti na ITW.2. Průměr min. 70 % ze všech testů (short tests, Midterm test, ITW report, Final test). Neúčast na hodině je rovna 0% a počítá se do průměru.3. Plnění domácích úloh zadané lektorem.4. První termín zápočtového testu bude vypsán v posledním týdnu výuky, je nutné se přihlásit do STAG. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období.5. Učební materiály včetně povinné slovní zásoby, gramatických handoutů a témat jsou k dispozici v aplikaci Moodle na http://jazyky.ftk.upol.cz v sekci EFL3F. Pokud je EFL3F váš první kurz AJ na FTK UP, musíte se nejdříve do aplikace Moodle zaregistrovat dle návodu na http://inteftek.upol.cz

Garant

Mgr. Lada Dušková