Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk - úroveň 4 (KSK / EFL4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / EFL4 - Anglický jazyk - úroveň 4, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka anglického jazyka na úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (viz http://inteftek.upol.cz/images/download/SERR_urovne.pdf). Studenti se učí komunikovat o tématech souvisejících se studiem na FTK UP a budoucím profesním uplatněním. Na začátku každé lekce proběhne stručné opakování lekce předcházející, po kterém bude následovat krátký test (short test). V první polovině 6. lekce proběhne opakování učiva prvních pěti lekcí, v druhé polovině lekce si studenti napíší midterm test. Poslední lekce v semestru bude věnována souhrnnému opakování semestrálního učiva. V rámci výuky se studenti aktivně zúčastní akce International Teaching Week (ITW). Podrobnější informace k ITW obdrží studenti během semestru.Významnou součástí výukového procesu je samostudium (přibližně 30 hodin za semestr) s pomocí elektronických studijních materiálů umístěných v systému Moodle (http://jazyky.ftk.upol.cz).1. Revision of tenses, useful phrases for a discussion; Team building2. Used to, be used to, get used to; Team building II3. Sport training4. Ability: can, could, be able to, manage to; Permission: can, could, may, Do you mind if...?; Request: could, will, would; Sport training II5. Modal verbs - Opinion and advice: should (have); Deduction and uncertainty: must (have), may/might (have), can't (have); Sport psychology6. Revision and MIDTERM TEST7. Passive voice; Sport injuries8. Reported speech, say x tell; First aid9. First and second conditional; Pedagogy and teacher - student issues10. So/neither + auxiliaries and modals; Adapted Physical Activity11. Job interview, career issues12. Revision for the Final test+ International Teaching Week (ITW)*ITW - týden se zahraničními lektory. Namísto tradiční lekce je výuka se zahraničním, anglicky hovořícím lektorem, který prezentuje zajímavé téma z oblasti pohybových aktivit, tělesné výchovy, zdraví atp. Účast je povinná, následuje písemná reflexe.

Získané způsobilosti

Úroveň jazykových kompetencí absolventa předmětu odpovídá úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky http://www.inteftek.upol.cz/images/download/SERR_sebehodnoceni.pdf. Absolvováním předmětu splnil student požadavek pro zapsání odborných předmětů v anglickém jazyce (pro vyhledání nabídky předmětů na portálu zadejte do kódu předmětu F@%).

Literatura

http://jazyky.ftk.upol.cz/Materiály obdržené ve výuce. Slovní zásoba k jednotlivým hodinám výuky: www.quizlet.com. Vince, M. (2010). Advanced language practice: English grammar and vocabulary. Oxford: Macmillan. Henderson, D. (2006). Business English: 50 praktických cvičení. Praha: Grada Publishing. Murphy, R. (2012). English grammar in use: a self-study reference and practice book for intermediate learners of English : with answers. Cambridge: Cambridge University Press. Redman, S. (2003). English Vocabulary in Use: pre-intermediate & intermediate. Cambridge University Press. Tilley, R. (2006). Fit for business English. Praha: Grada. Coe, N., Harrison, M., & Paterson, K. (2008). Oxford practice grammar: Basic: s výkladem gramatiky v češtině. Oxford: Oxford University Press. nullSwan, M. (2010). Practical English usage. Oxford: Oxford University Press. Püttjer, Christian. (2014). Přijímací pohovor v angličtině. Praha : Grada Publishing. Stubbs, R. (2013). The sports book. London: DK.

Požadavky

1. Aktivní účast ve výuce včetně účasti na ITW. 2. Plnění úkolů zadaných vyučujícím.3. Průměr min. 70 % ze všech testů (short tests, Midterm test + hodnocení ITW, ITW Report, Final test). Aktivní účast na diskuzních tématech je hodnocena lektorem. Neaktivní účast na diskuzních tématech může vést k neudělení zápočtu. Neúčast na hodině je rovna 0 % a počítá se do průměru. 4. Splnění zápočtového testu v rozsahu semestrálního učiva tak, aby výsledný průměr vypočítaný z průběžných výsledků a výsledku zápočtového testu byl min. 70 %. První termín zápočtového testu bude vypsán v posledním týdnu výuky. Je nutné se přihlásit prostřednictvím STAG-Portál UP. Další termíny budou vypsány ve zkouškovém období. 5. Předmět je zakončen zkouškou. U zkoušky si student táhne dvě otázky z probraných témat v předmětu EFL4. Z jednoho tématu bude studentovi předložen text, ve kterém prokáže porozumění dané problematiky. Na základě textu bude probíhat diskuze. Z druhého tématu bude studentovi předložena náhodně vybraná slovní zásoba na překlad z ČJ do AJ, přeloženou slovní zásobu bude student povinen použít při zodpovězení otázky od zkoušejícího.6. Učební materiály včetně povinné slovní zásoby, gramatických handoutů a témat jsou k dispozici v aplikaci Moodle na http://jazyky.ftk.upol.cz/ v sekci EFL4. Každá skupina obdrží v první hodině vstupní kód. Pokud je EFL4 váš první kurz AJ na FTK UP, musíte se nejdříve do aplikace Moodle zaregistrovat návod na http://inteftek.upol.cz.

Garant

Mgr. Lada DuškováMgr. Štěpán Válek