Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace a chování člověka v krizových (KSK / KCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KCH - Komunikace a chování člověka v krizových, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Psychologie zátěžových situací se zaměřením na jejich aplikaci do praxe v oblasti pedagogické i profesní.2) Základní prostředky a nástroje, které psychologie nabízí při regulaci psychických stavů spojených s krizovými situacemi.3) Základní techniky předcházení, zvládání a kontroly nadlimitního stresu. Komunikace s lidmi v situacích, kteří jsou vystaveni stresu, traumatům.4) Spolupráce neziskových organizací s IZS a nácvik komunikačních dovedností pro mimořádné události.

Získané způsobilosti

Student:- získá znalosti a dovednosti z psychologie řešení zátěžových situací a umí je v praxi použít- zná základní prostředky a nástroje regulace psychických stavů- osvojí si techniky zvládání nadlimitního stresu- umí použít základní komunikační dovednosti při řešení mimořádných událostí

Literatura

Vodáčková, D. (2007). Krizová intervence. Praha: Portál. Špatenková, N. (2004). Krizová intervence pro praxi. Praha: Grada. on-line katalogy knihoven. Baštecká, B. (2005). Terénní krizová práce. Praha: Grada.

Požadavky

- Pravidelná docházka.- Případové studie na aplikaci poznatků z konfliktních, krizových a zátěžových situací - Zápočtový písemný test.- Ústní zkouška z probraného učiva.

Garant

doc. Ing. Jaromír Novák, CSc.

Vyučující

Mgr. David Dohnal