Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomní seminář (KSK / KDIPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KDIPS - Diplomní seminář, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ve výuce předmětu jsou studenti seznamováni se základními poznatky týkajícími se informačních zdrojů, jejich vyhodnocováním a adekvátním použitím (webové stránky, databáze dostupné prostřednictvím univerzitní knihovny, online časopisy, elektronické knihy, atd.). Studenti se učí jak vyhledávat potřebné informace, a jak uspořádávat informační zdroje a formátovat a zpracovávat rozsáhlejší kolekce pramenů (s využitím patřičného software - EndNote). Mimo jiné je výuka předmětu navržena tak, aby co nejvíce usnadnila práci studentů na jejich diplomových pracích - všechny praktické úkoly související s výukou by měly přispět k úspěšnému obhájení diplomové práce studenta.Tematické okruhy:Diplomová práce v kurikulu; Zdroje informací (vyhledávání a zpracování pomocí moderních nástrojů); Psaní odborných textů; Publikační manuál FTK; Formální a odborné požadavky na diplomové práce; Metodologické a statistické aspekty diplomové práce; Publikační etika; Obhajoba diplomové práce

Získané způsobilosti

Po absolvování výuky budou studenti:-schopni nezávisle a kriticky vyhodnocovat informační zdroje a používat je,-schopni vyhledávat informace relevantní studovanému oboru na odborné úrovni,-znát základní principy publikační etiky,-schopni používat adekvátní bibliografické citační styly a pracovat s nimi v počítačovém programu,-ovládat publikační styl používaný na FTK a v souladu s ním spravovat referenční seznamy.

Literatura

Frömel, K. (2002). Kompendium psaní a publikování v kinantropologii. Olomouc: Univerzita Palackého. Čmejrková, S., Světlá, J., & Daneš, F. (1999). Jak napsat odborný text. Voznice: Leda. Šesták, Z. (1999). Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Academia. Frömel, K. Kompendium psaní a publikování v kinantropologii. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. ISBN 80-244-0514-8.Corbin, J. M., Strauss, A. L., & Ježek, S. (1999). Základy kvalitativního výzkumu: postupy a techniky metody zakotvené teorie. Boskovice: Albert.

Požadavky

Aktivně se účastnit výuky (80%).Zpřesnit projekt vlastní diplomové práce.Zvládnout práci s informačními databázovými zdroji.Zintensivnit spolupráci s vedoucím diplomové práce (konzultantem).Zpracovat rešerši literatury a vytvořit seznam referencí obsahující 50 položek (články, knihy,...) úzce souvisejících s tématem diplomové práce studenta a využitelných v samotné diplomové práci. Seznam referencí bude zpracován pomocí programu EndNote a bude v souladu s předepsanou citační normou na FTK.

Garant

prof. PhDr. Karel Frömel, DrSc.Mgr. František Chmelík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. František Chmelík, Ph.D.Mgr. František Chmelík, Ph.D.