Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dítě v rodině a mimo rodinu (KSK / KDIVR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KDIVR - Dítě v rodině a mimo rodinu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. CÍL PŘEDMĚTU: Poskytnout přehled v oblasti forem péče o děti, které nemohou vyrůstat ve svém původním prostředí. Porozumění specifice situace jak dětí v ústavních zařízeních, tak v NRP, stejně jako i porozumění osobnostem pěstounů, pracovníků poskytujících péči a odborníkům. Rozvinout vnímání důležitostiZaměření výběru vhodného prostředí pro dítě.II. TÉMATICKÉ OKRUHY: 1. Základní formy NRP, ústavní péče2. Biologické a psychologické rodičovství3. Legislativa v oblasti NRP4. Metody vyšetření budoucích pěstounů a osvojitelů, metody vyšetřenídětí.5. Vedení poradenství v oblasti NRP

Získané způsobilosti

Student je seznámem a rozumí legislativě vztahující se k péči o ohrožené děti. Student je schopen aplikovat získané poznatky do pedagogické praxe a jiné odborné praxe.

Literatura

Festinger, T. (1983). No asked us: A postscript to foster care. New York: Columbia University Press. Thoburn, J., Murdoch, A., & O´Brien, A. (1986). Permanence in child care. Oxford, UK: Blackwell. Crenshaw, W., & Barnun, D. (2001). You Can´t Fight the System: Strategies of Family Justice in Foster Care Reintegration. The Family Journal: Counceling and Therapy for Couple and Families, 9(1), 29-36.

Požadavky

95% účast.Zpracování dotazníku pro žadatele o NRPÚčast na exkurzi ve vybraném zařízení

Garant

doc. PhDr. Dana Štěrbová, Ph.D.