Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz zdravotního záchranáře (KSK / KKZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KKZZ - Kurz zdravotního záchranáře, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

II. Cíl předmětu: 1. Student má být schopen na základě osvojení základních pojmů z oblasti medicíny katastrof zaujmout kvalifikované stanovisko k libovolnému problému z oblasti neodkladné péče.2. Student má prokázat maximální míru tvořivosti a schopnosti samostatné práce v oblasti neodkladné péče a poskytování první pomoci jako logické nadstavby pro vzdělání pracovníka v oblasti ochrany obyvatel.3. Nutnost hájit své názory, prezentovat své vědomosti a dovednosti směřující k růstu potřebného reálného sebevědomí i ke zvyšování prestiže zvoleného oboru.III. Tématické okruhy:1. den: Letecká záchranná služba a RV posádkaPozemní prostředky ZZS2. den: Zdravotnické operační středisko-dispečink3. den: Praktický nácvik a ověření základní resuscitacePrvní pomoc u vybraných postižení zdravíIV. Témata přednášek:1. den: Letecká záchranná služba a RV posádkaPozemní prostředky ZZSPrvní pomoc u vybraných postižení zdraví- Organizace výjezdových skupin- Praktické předvedení sanitních vozidel- Prezentace jejich vybavení2. den: Zdravotnické operační středisko-dispečink- Provedení celým dispečinkem- Seznámení se s provozem /GPS, rádiové spojení, statusové hlášení ?/- Praktické předvedení sanitních vozidel / RLP/3. den: Praktický nácvik a ověření základní resuscitacePrvní pomoc u vybraných postižení zdraví- Seznámení se s řešením hromadného výskytu zraněných- Ukázka vybavení po řešení hromadného řešení- Třídění, třídící karty?- Diskuse- Zakončení, kolokvium

Literatura

Drábková, J. Akutní stavy v první linii. Praha: Grada, 1997. Zazula, R. Intenzivní péče v traumatologii. Praha, Galén., 2001. Kol. Neodkladná péče v polních podmínkách. 2001.

Požadavky

Kolokvium - aktivní účast a zapojení- prezentace vědomostí ve skupině - seminární práce (termín odevzdání: ZS - 22. 12., LS - 22. 5.)