Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mentální trénink (KSK / KMETR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KMETR - Mentální trénink, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní témata:1. Problematika psychotréninku ve sportovní praxi, přínosy, omezení a bezpečnost.2. Systém psychologické přípravy, principy aplikace psychotréninkových metod a technik3. Vybrané psychotréninkové techniky - řízená imaginace4. Vybrané psychotréninkové techniky - ideomotorický trénink5. Vybrané psychotréninkové techniky - hypnóza, NLP6. Vybrané psychotréninkové techniky - autogenní trénink, MARM7. Vybrané psychotréninkové techniky - focusing8. Vybrané psychotréninkové techniky - tělesně zakotvené prožívání9. Vybrané psychotréninkové techniky biofeedback10. Specifika vedení a řízení sportovního týmu, koučink.11. Aplikace koučinku do tréninkového procesu v individuálním sportu12. Aplikace koučinku do tréninkového procesu v týmovém sportu13. Aplikace koučinku v soutěži14. Aplikace koučink v soutěži specifika vybraných sportů

Získané způsobilosti

1. Rozumí principům mentální přípravy ve sportu2. Rozpozná hranice své odborné kompetence3. Umí aplikovat vybrané psychotréninkové metody a techniky4. Je kompetentní aplikovat koučink do profesní praxe

Literatura

Whitmore, J., & Lisa, A. (2014). Koučování: rozvoj osobnosti a zvyšování výkonnosti : metoda transpersonálního koučování. Praha: Management Press. Orlick, T., & Kadlecová, E. (2012). Na cestě k vítězství: jak vítězit ve sportu i v životě pomocí mentálního tréninku. Brno: CPress. Gallwey, W. T., & Novák, P. (2011). Vnitřní hra tenisu: mentální stránka vrcholného výkonu = Inner game of tennis. Praha: Management Press. Gallwey, W. T., Hanzelik, E. S., Horton, J., & Lisa, A. (2012). Zvládněte stres metodou Inner Game!: jak se vyrovnat s nástrahami života a dosáhnout vnitřní stability. Praha: Management Press.

Požadavky

2 x případová studie z vlastní praxe (40 hodin)4 x práce v terénu s aktivním pozorováním a vyplněním záznamu (80 hodin)1 x prezentace (20 hodin)

Garant

Mgr. Michal Šafář, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hana Pernicová, Ph.D.Mgr. Michal Šafář, Ph.D.