Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ped.-psychol. aspekty pohybové rekreace (KSK / KPARE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KPARE - Ped.-psychol. aspekty pohybové rekreace, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Biodromální pohled a holistický přístup k poznávání člověka.2. Obeznámení s obecnými základy sociální percepce a specifickými dovednostmi instruktora jako zúčastněného pozorovatele.3. Získání povědomí o využití projektivních a asociačních metod v sebepoznávacích procesech v rámci pobytových kurzů výchovy v přírodě a pohybové rekreace.4. Seznámení se s některými specifiky vývoje skupinové dynamiky v rámci intenzivních programových režimů.5. Diskuze o otázkách manipulace a etických aspektů kurzů opírajících se o metody programové dramaturgie.6. Poznání běžných ego-obranných mechanismů a jejich typické projevy v jednotlivých fázích uvádění, realizace a reflexe herních programů.7. Nastínění obecných postupů při řešení možných osobních krizí vyvolaných herním prožitkem.

Získané způsobilosti

Student je schopen rozlišit styčné oblasti psychologie, psychoterapie a pedagogiky v rámci praktických implementací v pohybové rekreaci. Student chápe biodromální přístup k rozvoji motorického učení. Student je schopný aplikovat pohybová rekreaci v životní dráze člověka a je motivován k celoživotnímu vzdělávání v této oblasti.

Literatura

Říčan, P. (2004). Cesta životem. Praha: Portál. http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=0104087Payne, V. G., & Isaacs, L. D. (2008). Human motor development: a lifespan approach. New York, N.Y: McGraw-Hill. Assink, M. H. J., & Schroots, J. J. F. (2010). The dynamics of autobiographical memory: using the LIM, life-line interview method. Cambridge, Mass: Hogrefe. O Connell, T. S., & Cuthbertson, B. Group dynamics in recreation and leisure: creating conscious groups through an experiential approach. Champaign, Ill: Human Kinetics, 2009. ISBN 978-0-7360-6287-9.Hermochová, S. (2004). Hry pro dospělé. Praha: Grada Publishing. Holt, N. L., & Talbot, M. (2011). Lifelong engagement in sport and physical activity: participation and performance across the lifespan. London: Routledge. Morgan, D. L., & Krchová, J. (2001). Ohniskové skupiny jako metoda kvalitativního výzkumu. Tišnov: Sdružení SCAN. Smékal, V. (2004). Pozvání do psychologie osobnosti: člověk v zrcadle vědomí a jednání. Brno: Barrister & Principal. Hewstone, M., Stroebe, W., & Brejlová, D. (2006). Sociální psychologie: moderní učebnice sociální psychologie. Praha: Portál.

Požadavky

Příprava a realizace focus group vztahující se k dané aktuální problematice, metoda čáry života.

Garant

PhDr. Jana Hoffmannová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Hoffmannová, Ph.D.Mgr. Lucie Lauermanová