Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika sportu (KSK / KPEDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KPEDS - Pedagogika sportu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tématické okruhy:Úvod do studia předmětu, Obsah a požadavky vyučovacího předmětuOsobnost edukanta v oblasti pohybových aktivit (PA)Osobnost edukátora v oblasti PAHlavní činitelé edukačního procesu.Projekt edukačního prostředí PA. Pedagogické zásady.Podmínky v edukačním prostředí PA. Bezpečnostní aspekty v PA.Motorické učení (pedagogické aspekty).Pedagogická diagnostika v oblasti PADidaktické formy v oblasti PAZákladní edukační strategie v oblasti PA.Monitorování pohybové činnosti.Základní pedagogické metody v oblasti PAPoznatky ze zahraniční literatury (aktuální téma, německý jazyk)Závěrečná přednáška. Shrnutí, požadavky ke zkoušce.Poznatky ze zahraniční literatury (aktuální téma, anglický jazyk)Kontrolní práce

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních edukačních problémech v oblasti pohybových aktivit. Využívá poznatky z oblasti pedagogiky v prostředí edukace pohybových aktivit. Student tvořivě reaguje na problémy v edukační oblasti sportu a volnočasových aktivit.

Literatura

Jansa, P. Pedagogika sportu. Praha: Univerzita Karlova, 2012. ISBN 978-80-246-2026-8.Fialová, L., & Rychtecký, A. Didaktika školní tělesné výchovy. 2. vyd. Praha: Karolinum, 2002. ISBN 8071846597.Svoboda, B. Pedagogika sportu. 2. vyd. Praha: Karolinum, 2007. ISBN 978-80-246-1358-1.Frömel, K., Novosad, J., & Svozil, Z. Pohybová aktivita a sportovní zájmy mládeže. Olomouc: Univerzita Palackého, 1999. ISBN 80-7067-945-X.Svoboda, B. Stručná pedagogika sportu. 2. vyd. Praha: Karolinum, 1999. ISBN 80-7184-842-5.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, evidovaná účast na přednáškáchPlnění úkolů v průběhu semestru (napsání úvahy, eseje na zadané téma)Složení zápočtových požadavků v průběhu a na konci semestru (písemný test)Splnění požadavků (okruhy učiva z KSK/KPEDS)

Garant

doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D.Mgr. Jana Vašíčková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D.Mgr. Jana Vašíčková, Ph.D.