Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové havárie (KSK / KPHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KPHA - Průmyslové havárie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Průmyslové havárie s únikem nebezpečných látek2) Prevence havárií s únikem nebezpečných chemických látek3) Ropné havárie4) Havárie s únikem radioaktivních látek5) Prevence havárií s únikem radioaktivních látek6) Přeprava nebezpečných látek7) Zásady chování obyvatelstva při haváriích8) Mezinárodní legislativa9) Bojové chemické látky

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student zná základní klasifikaci průmyslových havárií, jejich specifika a možný průběh reakcí s únikem chemických, ropných i radioaktivních látek. Rozumí základním fyzikálně- chemických vlastnostem látek a jejich ohrožujícím vlivům na okolí i organismus. Zná metody používané k detekci i dekontaminaci nebezpečných chemických látek v prostředí, a způsoby ochrany obyvatelstva při ohrožení chemickými látkami. Má přehled o legislativě chemických látek v ČR i na mezinárodních úrovni, i o způsobech označování nebezpečných látek a podmínkách jejich přepravy. Student se orientuje problematice prevence vzniku rizikových situací, analýzy rizik a bezpečnostním plánováním.

Literatura

Bartlová, I., & Balog, K. Analýza nebezpečí a prevence průmyslových havárií. Ostrava: SPBI SPektrum, 2007. Bartlová, I., & Pešák, M. Analýza nebezpečí a prevence průmyslových havárií II. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, 2003. Zeman, M., Mika, O. J. Ochrana obyvatelstva. Brno: Vysoké učení technické., 2007. Mika, O. J., Melkex, V. Prevence závažných průmyslových havárií. Brno: Univerzita obrany., 2005. Mika, O. J. Průmyslové havárie. Praha: Triton., 2003. Kroupa, M. & Říha, M. Průmyslové havárie. Praha: Armex publishing., 2007.

Požadavky

Požadavky k zápočtu- povinná účast na seminářích- prezentace na zadané témaPožadavky ke zkoušce- znalosti v rozsahu přednášek doplněné o poznatky z doporučených zdrojů