Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie (KSK / KSOCI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / KSOCI - Sociologie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

30. 10. (pátek)Úvod do problematiky předmět sociologie, základní pojmy, sociologická teorie význam pro dnešekKultura a začlenění jedince do společnostiSpolečnost, sociální skupiny28. 11. (sobota)Sociologie a sportPopulární kultura a masová médiaPolitika, národní stát a globalizaceSub-kultury a sport

Získané způsobilosti

Student se dokáže orientovat v základních pojmech sociologie a sociologie sportu.

Literatura

Sekot, A. (2008). Sociologické problémy sportu. Praha: Grada Publishing. Petrusek, M. (1994). Sociologické školy, směry, paradigmata. Praha: SLON. Giddens, A., & Jařab, J. (1999). Sociologie. Praha: Argo. Sekot, A. (2006). Sociologie sportu. Brno: Masarykova univerzita. Havlík, R. (2002). Úvod do sociologie. Praha: Karolinum. Jandourek, J. (2009). Úvod do sociologie. Praha: Portál. Petrusek, M. (1996). Velký sociologický slovník I. Praha: Karolinum.

Požadavky

1) vypracování seminární práce dle zadání (podmínky vypracování budou upřesněny) -------------------udělení zápočtu------------------------2) úspěšné složení zkoušky předpokládá se znalost předepsané literatury a obsahu přednášek (písemný test; případně ústní přezkoušení v opravném termínu)

Garant

PhDr. Arnošt Svoboda, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Arnošt Svoboda, Ph.D.