Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština 2 - mírně pokročilí (KSK / LEE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK / LEE2 - Španělština 2 - mírně pokročilí, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen zejména na praktickou komunikaci. Rozvíjí všechny čtyři jazykové kompetence ve španělském jazyce. Prezenční výuka je v rozsahu 26 hodin, důležitou součástí výuky je samostudium v rozsahu cca 30 hodin za semestr s pomocí elektronických studijních materiálů umístěných na webových stránkách projektu INTEFTEK http://www.inteftek.upol.cz, resp. v aplikaci Moodle na adrese http://jazyky.ftk.upol.cz.Zaměření jednotlivých lekcí:Lección 1Opakování gramatických jevů a slovní zásoby z KSK/LEE1Lección 2Ukazovací zájmena, sloveso hayLección 3Rozkazovací způsob kladný I, měsíceLección 4Další nepravidelná slovesa, změna členu la, zvratná slovesaLección 5Krácení vět infinitivem II, míry a váhyLección 6Budoucí čas, příslovce způsobuLección 7Stupňování, srovnávání, číslovky řadovéLección 8Superlativ absolutní, souminulý časLección 9Dvě nesamostatná zájmenaLección 10Podmiňovací způsob přítomnýLección 11Osobní zájmena po předložkách, a pesar de, cada, todoLección 12Tázací a vztažná zájmena, minulý čas dokonavýLección 13Opakování, příprava na zápočtový test

Získané způsobilosti

Očekává se, že na konci kurzu dosáhne student úrovně A1/A2 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky, tedy: dokáže vést jednoduchý rutinní rozhovor na běžná témata, sledovat nebo číst hlavní body zpráv ve španělštině, umí napsat krátký dopis nebo vzkaz, zpracovat curriculum vitae, představit sebe, své studium, svou rodinu, svou zemi, orientuje se v běžných nápisech na ulici, na nádraží, na univerzitě atd. a ovládá specifika neverbální komunikace ve španělském prostředí. Získané kompetence zvýší šance studenta v konkurzu na studijní pobyt/pracovní stáž ve hispanofonním prostředí a přispějí k hladkému začlenění studenta/stážisty do odlišného jazykového a kulturního prostředí.

Literatura

Rejzek, V., & Dubský, J. (1993). Česko-španělský slovník. Praha: Státní pedagogické nakladatelství. Dubský, J. (1992). Španělsko-český slovník. Praha: Státní pedagogické nakladatelství. Prokopová, L. (2008). Španělština nejen pro samouky. Voznice: Leda. Prokopová, L. (2008). Španělština nejen pro samouky: klíč, slovník. Voznice: Leda.

Požadavky

80% aktivní účasti ve výuce.Průměr min. 70 % z testů psaných v průběhu výuky.Splnění povinných písemných úkolů.Komplexní zápočtový test v rozsahu semestrálního učiva splněný alespoň na 70 %.První termín zápočtového testu bude vypsán v týdnu následujícím po skončení výuky. Další termín bude vypsán ve zkouškovém období.

Garant

Mgr. František Chmelík, Ph.D.